Arama

Adobe Photoshop Dersleri - Tek Mesaj #10

CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
8 Eylül 2008       Mesaj #10
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Dijital makineyle çektiğiniz fotoğrafları ofsette kullanmak

Dijital makineyle çektiğiniz fotoğrafların rezolasyonu 72 pikseldir. Makinenin performansına göre farklı piksel ölçülerinde çekim yaparsınız. Yukarıdaki, 1600 x 1200 piksellik bir örneği görüyorsunuz.

Bu fotoğraf 72 piksel/inch resolasyonda 56.44 cm x 42.33 cm boyutlarında.Ofset baskı için fotoğrafların en az 250 piksel/inch rezolasyonda olmalıdır. Normalde 310 civarında olması gerekir.Rezolasyonu büyüttüğünüz zaman, photoshop araya kendi hesaplamasıyla (interpolasyon) piksel ekler. Bu da resmin bozulmasına neden olur.

Bozulma olmadan rezolasyonu değiştirmek için, önce "resample Image" bölümündeki kutucuktaki seçililiği kaldırın. Sonra resolasyonu 310 yapın. Fotoğrafta piksel değişikliği olmadı ğına göre (1600x1200 pikselde bir değişiklik olmadı) bozulma söz konusu olmaz.

Değişiklik olan kısım, cm. cinsinden boyutudur. Bu değişiklikle fotoğraf; 13.11 x 9.83 cm oldu. Yani sağlıklı bir ofset için fotoğrafı 13 cm genişliğinde kullanmanız gerekir.

Rezolasyonu 310 yerine 270 piksel/inch yaparsanız, genişlik 15 cm'e çıkacaktır.Sonuçta 1600 piksellik çekim yapan bir makineyle elde ettiğiniz fotoğrafı en çok 15 cm genişliğinde kullanabilirsiniz. Listede tek pa th varsa yalnız o görünecektir. Onu seçili hale getirin.

Daha çok path varsa, işinize yaracak olanı (bu örnekte, resmin dış sınırlarını çizdiğinizi) seçili hale getirin. Her resimde ancak bir path'i Clipping Path olarak tanımlayabilirsiniz

Sıra resmi kaydetmeye geldi. Photosohop EPS olarak kaydedin. Clipping Path'i destekleyen format budur.

Film çıkışta geçerli ayarları bozmamak için burada hiç bir kutuyu işaretlemeyin. İlk kutu, özel tram biçim ve büyüklükleriyle farklı efektler yapmanıza yarayan bir bölümdür. Onlarla şimdilik işimiz yok. Okey deyin.

Hazırladığınız resmi başka bir resim ya da zemin üzerine koyduğunuz zaman, çevresinin şeffaf olduğunu göreceksiniz.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...