Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #105

ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
12 Mayıs 2006       Mesaj #105
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Erdoğan'dan Chirac'a 'soykırım' uyarısı

Viyana'da Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ile bir araya gelen Başbakan Erdoğan'ın kendisine, Fransa hükümetinin, 'Ermeni soykırımının reddine ceza uygulaması' yolundaki karar tasarısından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı ilettiği bildirildi.

'Ermeni soykırımı' karar tasarısının gündeme geldiği görüşmede, Chirac'ın, ''Türkiye'nin konuya ilişkin kaygılarına karşın gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade ettiği'' belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Viyana'daki AB-Latin Amerika liderleri onuruna verilen resmi yemekte başta BM Genel Sekreteri Kofi Annan olmak üzere bazı AB üyesi ülkelerin liderleriyle de kısa görüşmeler yaptığı kaydedildi.

Erdoğan yemekte bir araya geldiği Annan'la 'Ortadoğu'daki gelişmeler, Irak'taki siyasi süreç gibi konuları' görüşürken, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de toplantının yarınki açılış oturumunda görüşme konusunda mutabık kaldı.

Başbakan Erdoğan'ın yarın sabah Viyana'daki kongre merkezinde yapılacak AB Latin Amerika liderler zirvesinin açılış oturumu çerçevesinde Yunanistan ve Almanya başbakanları Karamanlis ve Merkel ile birer görüşme yapması bekleniyor.


Bugün Viyana'dan ayrılacak
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun 17'inci yüzyılda idare merkezi olarak kullanılan tarihi Hofburg Sarayı'nda, AB ve Latin Amerika hükümet veya devlet başkanları onuruna verilen resmi yemeğe, Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile katıldı.


Başbakan Erdoğan, Viyana'da bugün başlayacak AB-Latin Amerika hükümet ve devlet başkanları zirvesinin açılış oturumuna katıldıktan sonra grup fotoğrafının çekilmesinin ardından Endonezya'ya gitmek üzere Viyana'dan ayrılacak.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ