Arama

Kendin Yap - Tek Mesaj #4

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
9 Eylül 2008       Mesaj #4
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı

Kartuş Dolumu nasıl yapılır



Kartuşunuz mu bitti? Yenisinimi alacaksınız?Biraz pahalı mı ama olsun sıfır iyidir mi dersiniz?
İşin acıkcası bu konuyu araştırmak için biraz dolandım Nette bu işi yapan sitelerde. Ve net kararı verme adına dolum setlerinden birini sipariş ettim

Söylenen şu: Dolum yapmak yazıcıyı bozmaz. Yanlış kullanım yada yanlış (fazla dolum) yapmak yazıcıya kısmen sızan mükerebbin lekesi gibi sorunlar verdiği kanaatine vardım.

Şöyleki gözden cıkardığım bir kartusu ispirto, terebettin karsımıyla doldurdum. İnciğini cinciğini çıkarttım. Bu kartusta sadece mavi murekkep kafasıyla kısmen sarı kafasının bir kısmı calısıyor kırmızı tıkalı idi. ' gün oynadım yazıcıda denedim ve hiç bir sorun yasamadım. (sadece mavı bastırmanın dısında ) B u kartuş renkli idi. Diğer siyah kartusu dolum yapan bir firmaya götürüp doldurdum.

Sonuç olarak;
Siyah dolum kartusum silik soluk bastı ancak bastı. Bunun sebebinide bu işin hakkını veren firmada calısan arkadasımla konuşmamızda pigmentlerden kaynaklandığını ucuz su bazlı pigmentlerin böyle silik cıktığını öğrendim. Aldığım setteki siyah tüple aralarında muhazzam fark cıktı. Demek ki birileri doğru söylüyor. Bilinçli davranmak ve kaliteli dolum setlerine itibar etmek gerek. Ucuz diye sağa sola doldurmak iyi değil.

Şimdi yazıcı kafası beraber olan veya tank sistemiyle calısan kartuslar var. Bendeki kafası beraber olan (hp49) kartuşu vardı. Siyah gövdenın ustundeki kısmen camgöbeği mavisi olan kafa kısmını biraz zorlayarak acıyorsunuz. Bu sette Gelen 3 ana renk sarı kırmızı ve mavi birde siyah tüp yanında dolum şırıngaları temizleme sıvısı ( Kartus kafasındakı tıkanıkları almak için) eldiven...

dolum20seti
Dolum dolum yaparken, ilk defa yapılacaksa taşma dökülmelere karsı uygun bir alanda Çalışılmasını tavsiye ederim. Öncelikle kullanılan mürekkepler ele temasta kolay kolay cıkmıyor muhtemelen dökülen yerdede.

Dolum yapılacak kartusun (ki örneğimizdeki hp 49 renkli ) içinde 3 ana rengi barındırır. Bu 3 renk ayrı bölümlerde muhafaza eder. Bu yuzden enjektörle cektiğimiz rengi bu kanallara sıkarken olabildiğince yavaş olmalısınız ve içindeki süngeri gözlemliyebilir taşmayı engelleme imkanınız olur. Aşırı kaçırırsanız diğer renk haznesine sızmadan selpakla hemen silinki renkler karışmasın.

Dolum sonrası 49 kartusunun başlığını yerine tekrar pattex turu yapıştırıcıyla kapatmayı unutmayın.

Dolum sonrası yazıcı kafasında akma damla oluyorsa muhtemelen fazla murekkep yada enjektordeki hava ile birlikte basmış olmalısınız . Kapağı kapatmadan bunları kontrol edin akma varsa enjektor iğnesiyle bir kısım murekkebi akan renk hangisiyle geri cekin.

Bilgi için S-mark Yetkilisi Erol Beye teşekür ederim.
Daha detaylı bilgi için :Kartuş Dolum Malzemeleri , Kartuş Dolum Makinası , Kartuş Mürekkebi , Kartuş dolum ap

Son düzenleyen perlina; 25 Haziran 2016 12:22 Sebep: Sayfa düzeni,kırık link temizliği ve imla düzeni.