Arama

GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

Ad:  1.JPG
Gösterim: 551
Boyut:  39.7 KB
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı yasanın 29. maddesi gereğince kurularak, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında İşletme Bölümüne öğrenci alınmak suretiyle öğretime başlamıştır. Daha sonraki yıllarda İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerine öğrenci alınmıştır. Uluslararası İlişkiler Bölümüne ise henüz öğrenci alınmamıştır. Kuruluşundan bu yana, bir yandan kurulma çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da bölgenin ihtiyaç duyduğu konular doğrultusunda bilimsel araştırma ve faaliyetlere ağırlık verilmektedir. Fakültemizde çağdaş öğretime katkı yanında, çeşitli bilimsel proje araştırmalarına destek verilerek, konusunda uzman bilim adamlarının yetiştirilmesine çalışılmaktadır. Eğitim - Öğretim sürecinde; İşletme Bölümü’nde, ülke içinde ve dışında faaliyet gösteren kamu ya da özel sektör kuruluşlarının orta ve üst kademe yönetiminde çalışabilecek nitelikli yöneticiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu çerçevede, öğrenciye işletmelerdeki sorunların tanımı ve çözüm yollarının bulunması konusunda araştırmacı özelliği yanında ülke sorunlarına çözümsel yaklaşımlar kazandıracak, girişimcilik niteliklerini, iş kurma ve yönetme becerilerini geliştirecek programlar uygulanmaktadır.İktisat Bölümü’nde, ekonomi konularına ek olarak, işletme ve finansal ekonomi de dahil olmak üzere ekonominin bütün yönlerini kapsayacak ve öğrencilere ekonominin temel konularını anlamada katkıda bulunacak modern bir eğitim sağlanmaktadır. Öğrencilerin ülke ekonomisinin sorunlarını belirlemede ve çözüm önerilerinde bulunurken küreselleşen dünyadaki gelişmeleri de dikkate almalarını gerektiren bir anlayışta olmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

Kamu Yönetimi Bölümünün temel amacı ise, kamu yönetimi alanında yeterli bir eğitim vererek, kamu sektörüne nitelikli yönetici eleman yetiştirmektir. Kamu yönetimi eğitiminde, alanla ilgili sorunlar belirlemek ve çözümler üretmek amaçlanmaktadır. Öğretim programında, yerel, ulusal ve küresel politik ve yönetsel sorunlara ışık tutmak amacıyla bilgiler içeren siyaset, yönetim, hukuk, kentleşme ve çevre sorunları ile ilgili dersler yer almaktadır.Fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize hoş geldiniz derken, mezun olan öğrencilerimize de burada öğrenmiş oldukları teorik ve uygulamalı bilgileri hayata geçirerek başarılı olmalarını ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını ümit etmekteyim.
Bu bağlamda Ulu Önder Atatürk’ün özdeyişini bir kez daha yenilemekte yarar görüyorum: “Siyasi ve askeri zaferler, ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılamazlarsa kazanılacak başarılar sürekli olmaz, kısa zamanda söner. Parlak zaferimizi taçlandıracak olan ise ekonomik egemenliğimizin sağlanması ve güçlendirilmesidir" .

Bölümler:
İktisat ,İşletme ,Kamu Yönetimi ,Uluslararası İlişkiler bölümleridir.
Adres : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 46100 - Kahramanmaraş
Telefon : (344) 223 76 66
Faks : (344) 221 14 29
E-Mail : iibf@ksu.edu.tr
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Son düzenleyen Safi; 6 Şubat 2017 23:42