Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Okulumuz, 1989-1990 öğretim yılında Buca Betontaş Lisesinin 3 dersliğinde 2 İngilizce, 1 Fransızca sınıfı ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Bir yıl sonra, 1990-1991 öğretim yılında Buca Bahçekapı mahallesindeki Necip Fazıl KISAKÜREK İlköğretim Okulunun bünyesinde kalmış, 1992 yılında kendi binasına taşınmıştır.

2005 yılında 10. mezunlarını veren okulumuz, toplam 1760 öğrenci mezun etmiştir. Mezunlarımızın hemen hemen tamamı üniversitelerin çeşitli bölümlerine çoğunlukla ilk 3 tercihindeki fakültelere girmişlerdir. 1996 yılında üniversitelere adım atan öğrencilerimizin tamamı bugün meslek ve kariyer sahibi insanlar olarak ülkemize ve insanlığa hizmet etmeye çalışmaktadır.

Halen Yabancı dil olarak İngilizce ve Fransızca bölümlerimize öğrenci alınmaktadır. Kontenjan durumumuz yıldan yıla değişebilmektedir. Binamız 21 derslikli olup, 2005-2006 öğretim yılında 25 sınıfa hizmet sunmaktadır.

1 Fen Laboratuarı, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Resim Atölyesi, 1 çok amaçlı konferans salonu, Türkçe, İngilizce, Fransızca yayınlardan oluşan 1 kütüphane ve spor salonu ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda pansiyonlu öğrenci yoktur. Gündüzlü ve karma eğitim yapılmaktadır.

Fransızca bölümümüz Fransız Kültür Merkezi ile yakın ilişki kurarak öğrencilerimiz ile Merkez arasında bir bağ oluşturmaya çalışmakta ve karşılıklı olarak etkinlikler sürdürülmektedir. Özellikle yabancı dil öğretmenlerimizin tamamı uluslar arası projelere önem vermektedirler. Bu vesileyle başta Amerika olmak üzere İngiltere, Fransa, Belçika, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Malta’ ya projelere katkı sağlayan öğrencileri ile birlikte ziyaretler yapılmaktadır.