Arama

Evcil Hayvanlar - Tek Mesaj #1

CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
13 Eylül 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...

Ev ortamına alışkın olan (kedi, köpek, tavşan vb...), insanlara az veya çok faydası dokunan hayvanlar (at, eşek, sığır, manda, koyun, keçi, tavuk, hindi, ördek, kaz vb...) evcil hayvanlar grubudur. İkinci grup, insanların evcilleştirdiği hayvanlardır. İnsanlar bu gibi hayvanları et, süt, yumurta, yün, kıl, deri elde etmek, tarımda, sanayide veya savaşta faydalanmak amacı ile yetiştirir ve beslerler.
Evcil hayvanların ülke ekonomisinde oynadığı rol önemsenmeyecek kadar büyüktür. Çünkü insan beslenmesinde önemli olan hayvani proteinlerin kaynağı evcil hayvanlardır. Bu yüzden her ülke evcil hayvan sayısını ve verimini artırmaya ve bunların ıslahına çalışır.
Bugün dünyada üç milyar baştan fazla evcil sürü hayvanı vardır. Bunların bir milyarı sığır, 340 milyonu keçi, 120 milyonu at türü (beygir, eşek, katır), bir milyarı koyun, 500 milyonu domuzdur. Kanatlı hayvanların sayısı (ördek, hindi, tavuk, kaz vb...), 3,5 milyar başı bulur.Ortlama olarak her insana sürü hayvanları ile kanatlı hayvanlardan birer baş düşer.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...