Arama


Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Turizm Bilgileri
Turizm info


Uçuş Terimleri

APEX tarifesi
Düzenli havayolu firmalarının gidiş-dönüş için maksimum-minimum süresi olan ekonomik bir tarifesidir. APEX biletler dönüşü en fazla 2-3 ay geçerlidir.

CHARTER tarifesi
Düzenli uçuşları olmayan havayolu firmalarının belli günlerde düzenlediği, özel bir rotayı takip ederek iniş-kalkış için belli bir yer kümesini (havaalanlarını) kullandığı tarifedir. Gençlerin en çok rağbet ettiği ve fiyatının diğer havayolu firmalarına nazaran çok ucuz olduğu turistik bir tarifedir. Ancak, zamanında uçuş garantisi yoktur.

Yurtdışında Konaklama ve Konaklama Alternatifleri
Bu bölümde, Avrupa Ülkeleri ve ABD öncelikli olmak üzere belli başlı ülkelerdeki konaklama olanaklarına yer verilmiştir. Adresleri verilen konaklama organizasyonları, alanları ve etkinlik bölgelerindeki konaklama alternatifleri ile birlikte tanıtılmıştır.
Yurtdışında bir dil okuluna devam etmek, kısa süreli veya uzun dönemli bir eğitim programından yararlanmak ya da sadece turistik amaçlı bir gezi yapmak isteyenlere yönelik olan bu bölümdeki bilgiler, yurtdışında konaklama alternatiflerini nasıl ve ne şekilde değerlendirilebileceğini açıklayacak, konaklama imkanı sunan organizasyonlar ile tanıştıracak ve bu alternatiflerden yararlanmak için neler yapılması gerektiğini belirtecektir.
Tüm dünya çapında yapacağınız eğitim ve gezi olanaklarında olduğu gibi, konaklama ihtiyaçlarında da işini bilen bir yurtdışı eğitim danışmanlığı firması veya bir turizm acentası sizin ilk durağınız olmalıdır.
Yurtdışında 4 değişik türde konaklama alternatifi vardır. Birincisi, aile yanı konaklama; ikincisi residence (öğrenci yurdu); üçüncüsü otellerdir. Dördüncü tip konaklama ise, uzun süreli eğitim amacında olanların en çok uyguladığı bir yöntemdir. Bu konaklama yönteminde, gidilen ülkede olanaklara bağlı olarak bir oda, ev veya stüdyo (tek odalı müstakil ev) kiralanır.

Aile Yanı Konaklama
Gidilen ülkede bir aile yanında, o ailenin bir üyesi olarak kalma yöntemine Homestay veya aile yanı konaklama denir. Bu tür konaklamalarda, kalacağınız aile yanında özel bir odanız olur, yaptığınız ödeme şekline göre tam pansiyon veya yarım pansiyon aile yanında konaklarsınız. Bu tür konaklama yöntemleri özellikle dil öğrenimi yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir. Çünkü, yabancı dili doğal aile ortamında ve o ülkenin aile yapısını ve kültürünü yaşayarak öğrenmek mümkün olacaktır. Bu konaklama türünde bütün çamaşır yıkama (laundry) ve barınma ihtiyaçları (nevresim, yatak, havlu, terlik vb) aile tarafından karşılanır.
Bu konaklama türünde en çok dikkat edilmesi gereken şeyler, aile ile mümkün olduğunca konuşmaya çalışılmalı, ailenin onayı olmaksızın eve arkadaş getirilmemeli ve izinsiz telefonları kullanılmamalıdır.

Oteller
Konaklama yöntemleri içinde en pahalı olan yöntem budur. Konaklama lüks veya standart özelliklerdedir ancak giriş-çıkış saatleri anlamında diğer konaklamalara nazaran bir kısıtlaması yoktur.

Ev-Oda Kiralama
Bu konaklama yöntemi, özellikle uzun süreli olarak konaklamaya ihtiyaç duyanlar için idealdir. Bağımsız yaşamak ve ekonomik konaklama yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği konaklama şeklidir.
Bu bölümde adresleri verilen organizasyonlardan bir kısmı, kendi ülkelerinde kiralama hizmetleri de vermektedir. Detaylı bilgi için ICEP Burs Vakfı'na veya doğrudan ilgili organizasyonlara başvurun.


*****
PASAPORT Nedir?
Yurtdışına çıkışınıza ve yabancı ülkelere girişinize ön izin veren Uluslararası kimlik belgesidir.

Kimler çıkartabilir?
18 ve üstü yaşlarda olan her T.C. vatandaşı nüfusa kayıtlı olduğu veya bulunduğu ildeki Emniyet Müdürlüğüne şahsen başvurarak pasaport çıkartabilir. 18 yaşından küçük olanlar için anne veya babasının pasaport başvurusunda bulunması gerekir.

Başvuruda Gereken Evraklar
4 vesikalık resim, mezun iseniz diplomanızın, öğrenci iseniz öğrenci belgenizin, bir iş sahibi iseniz işyeri vergi levhasının veya ticaret sicil gazetesinin aslı ve fotokopisi, kimlik kartınızın aslı ve 2 fotokopisi ve başvuru harcı. 18 yaşından küçükler için bu belgelere ek olarak noter onaylı Anne-Baba muvafakatnamesi de gerekir.

Yeşil Pasaport
1.,2. veya 3. dereceden devlet memurları ile bunların eş ve 18 yaşından küçük erkek çocukları ile evlenmemiş ve bir işte çalışmayan kız çocuklarına verilen özel pasaporttur. Bu pasaport ile bir çok ülkeye vizesiz giriş yapılabilir. Bu pasaport, hak sahibi kişi tarafından bulunulan ildeki emniyet müdürlüğüne başvurularak çıkartılabilir.

ViZE Nedir?
Bir ülkeye seyahat etmenize ve girişinize izin veren, o ülkenin resmi otoriteleri tarafından pasaport üzerine yapıştırılan pul, mühür veya damgadır.

Nereden alınabilir?
Vize, seyahat etmeyi planladığınız ülkenin resmi temsilciliğinden (Elçilik veya konsoloslukları) çıkartılabilir.

Nasıl Alınabilir?
Vize tüm başvuranlara verilmez. Gitmek istediği ülkeye, belli bir süre için seyahat edip, orada kanunların yasaklamadığı eylemleri (kaçak çalışma, iltica, yerleşme vb) yapmadan, yasal kalış izni sonunda Türkiye'ye geri döneceğini ispat edebilenlere verilir. Konu ile ilgili yardımcı bilgiler için tıklayınız.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.