Arama

Shadows Fall - Tek Mesaj #1

king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #1
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Müzikleri sağlam tekniklere dayalı olan Shadows Fall,Massachusetts,USA çıkışlı bir death metal grubudur. Gitaristleri Jonathan Donais ve Matthew Bachand tarafından 1996 yılında kurulmuş ve bu yılı izleyen yaz aylarında grup,vokalist Phil Lebonte,basist Paul Romanko ve drummer David Germain'ın katılımlarıyla oluşturulmuştur.
Şarkıları bir durup bir başlayan temposuyla ve riffleriyle,Metallica,Slayer ve Iron Maiden'dan etkiler taşıyor.

1997 yılında ilk debut albümleri olan ''Somber Eyes to The Sky''ı çıkarmışlardır.1998 yılında vokalist değişir ve yerine daha agresif olan Brian Fair gelir.Grup davulcularını değiştirip yerine Jason Bittner'ı almıştır aynı zamanda.1999 yılında Century Media ile anlaşma yapan grup ilk uzun soluklu albümleri olan ''One of Blood''u 2000 yılının ilk aylarında piyasaya çıkarırlar.Ve aralarında In Flames,Candaria,Misfits,Glassjaw ve King Diamond gibi grupların yer aldığı bir kadroyla dünya turuna çıkarlar.

Grubun 2004 yılında çıkacakları turdan önce arkadaşları Dimebag Darrell ölür ve Mayhem üyeleri yaralanır.Tur iptal edilir.Dimebag ve arkadaşları adına oluşturulan yardım fonu için sitelerinde t-shirtlerini satarak yardımda bulundular.



Diskografi:

Somber Eyes To The Sky_1997
One Of Blood_2000
Fear Will Drag You Down_2001
The Art Of Balance_2002
The War Within_2004


0702shadowsfallcgh2