Hayal perest
Malzemeler
4 kuru kayýsý
1 çorba kaþýðý bal
2 su bardaðý ananas suyu
2 su bardaðý çilek suyu
200 gr kavun
4 -5 parça kýrýk buz
Yapým Þekli
*Ananas ve çilek suyunu bir kapta karýþtýrýn. Kavun ve kayýsý kurularýný blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karýþýmýný blendere ilave edip karýþtýrýn.
* Hazýrladýðýnýz þerbeti kokteyl bardaklarýna paylaþtýrýp kýrýk buz parçalarý ekleyin ve hemen servis yapýn
KREMALI ÇÝLEK SUYU
malzemeler
2 çorba kaþýðý pudra þekeri,
300 gram çilek,
1/2 bardak süt,
100 gram krema.
Yapýmý:
Çileklerin çöplerini ayýklayýn ve bunlarý yýkayýp iyice süzün. Sonra bunlarý iyice ezerek pudra þekeriyle karýþtýrýn. Buna yarým bardak sütle kremayý katýn. Ýyice karýþtýrarak bardaklara bölün. Her bardaða bir-iki parça buz kattýktan sonra servis yapýn.