Arama

Ararot (Arrowroot) - Tek Mesaj #1

asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
15 Eylül 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın

ARAROT

özellikle hastalar ve çocuklar için pelte, muhallebi gibi yiyeceklerin hazırlanma­sında kullanılan sindirimi kolay bir nişastadır. Ama çoğu kez patates unu, mısır unu, hatta bildiğimiz beyaz buğday unuyla kanştınlarak satışa sunulur.

Ad:  ararot bitkisi.jpg
Gösterim: 799
Boyut:  40.8 KB
Bu nişastanın ve elde edildiği bitkinin dilimizdeki adı, "ok kökü" anlamındaki İngi­lizce arrowroot sözcüğünden gelir. Çünkü Güney Amerika'nın ilk kâşifleri, gerçek ara­rotun elde edildiği bitkiyi (Maranta arundina-cea) Amerika Yerlileri'nin zehirli ok yaralarını iyileştirmekte kullandıklan başka bir bit­kiyle kanştırmışlardı. Sonradan Yerliler'in bu bitkiden tadı güzel bir un elde ettiklerini öğrendiler.
Bir başka açıklamaya göre de ararot sözcüğü, Amerika Yerlileri'nin bu bitkiye verdikleri araruta ("un kökü") adın­dan türemiştir.Ararot elde etmek için bir yaşını geçmiş bitkilerin kökleri soyulur, suda rendelenir ve güneşte kurumaya bırakılır. Su buharlaştığın­da geriye ince, beyaz bir toz kalır. Bu toz çok hafiftir; parmaklann arasında ovalandığında çıtırdar ve suyla pişirildiğinde iyice şişer.
Birçok ülkede başka cins bitkilerden gene ararot denen nişastalar elde edilirse de, en iyi ararot Batı Hint Adaları'nda üretilir.
MsXlabs.org & Temel Britannica
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 5 Temmuz 2016 20:07
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....