Arama


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #17
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Ferah Alanlar Yaratmanın 15 Yolu


Evinizdeki köşeleri, merdiven boşluklarını, dar alanları nasıl değerlendirebilirsiniz?



Yaşam alanlarınızda kullanamam dediğiniz köşeleri, merdiven boşluklarını, dar alanları yeniden kazanma vakti. Ferah ve rahat atmosferli mekanlar yaratmanın yolu, sahip olduğunuz alanları pratik ve akıllı bir biçimde düzenlemekten geçiyor.

1. Sipariş edin

Çatı katındaki boşlukları dolap olarak değerlendirebilirsiniz. Bunun için marangoz ya da sipariş alan firmalara ölçülerinizi vermeniz yeterli olacaktır. Sıkıntılı alanları bu şekilde dönüştürmek mekanı oldukça ferahlatır.

2. Mutfağınız darsa

Mutfağınız küçükse ve tezgah altı dolaplar dışında daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız geçiş alanlarında ya da kapı arkalarında ince dolaplar kullanabilirsiniz.

3. Köşeleri planlayın

Köşe duvarları da değerlendirebilirsiniz. şifoniyer, ayna hatta belki eski zamanlara özgü dar sedirler bile yerleştirebilirsiniz.

4. Merdiven boşluğu

Merdiven boşluklarının şekline göre açık raf sistemleri yaptırabilir, ev gereçleri ve küçük aletlerinizi hatta mutfak erzaklarınızı burada saklayabilirsiniz. Broder raf sistemi: İKEA.

5. Akıllı dolap

Merdivenlerin bittiği yerler çoğu kez işlevsiz görünür. Bu kenarlara büfenizi yerleştirebilir, ölü gibi görünen bu alanın cazibesini artırabilirsiniz.

6. Pencere kenarları

Pencerelerin kenarlarına ışığı engellemeyecek ende raf sistemi yaptırabilir böylece kitap, dergi ve CD'lerinizi saklayabileceğiniz yeni bir alan kazanmış olursunuz.

7. Duvarda depolama

Mutfakta sık kullandığınız tabak, bardak gibi mutfak eşyalarını duvara monte edeceğiniz raflarda saklayabilirsiniz. Böylece hep elinizin altında olacaklar! Ahşap tabaklık: Riviera Maison.

8. Saklama kutuları

Dolaplarınıza sığamıyorsanız, saklama kutuları edinin. Buzdolabı ya da raf üstlerinde saklayabileceğiniz gibi duvara da monte edebilirsiniz.

9. Seyyar dolap

Mutfağınız için çok pratik olan tekerlekli ünitelerde erzaklarınızı dilediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

10. En tasarruflu plan

Mutfağınızı öyle bir planlayın ki hiçbir alan ölü alan olmasın. Küçük mutfaklarda bile yerden tavana kadar yaptıracağınız dolaplar ile mutfağınızda her eşyanın bir yeri olsun. Faktum mutfak: IKEA.

11. Çocuklar için parlak fikirler

Çocukların dikkatinin ne kadar çabuk dağıldığını biliriz. Çalışma masası, kitaplık gibi ünitelerle odalarını ikiye ayırabilir, böylece bir mekanda iki ayrı alan yaratabilirsiniz. Üstelik artık dikkatleri de kolay kolay dağılmaz. Çift taraflı kitaplık ve çalışma masası: Idea Nuova.

12. Tezgah üstü

Mutfak tezgahlarının üstündeki alanları değerlendirin. Raylar, çengeller ekleyerek baharatlık, çatal, kaşıklarınızı buralara asabilirsiniz.

13. Dar antre

Antreniz darsa duvara monte edilebilen türde bir vestiyer kullanın.

14. Çok işlevli sehpa

Oturma odalarında pek çok ıvır zıvır olur. DVD'ler, kitaplar, gazeteler, elektronik eşyalar? Bütün bunları çekmeceli bir sehpada saklamaya ne dersiniz?

15. Köşe dolap

L şeklindeki mutfak tezgahlarındaki köşelerde dolap sistemleri kullanabilir, tencere ve tavalarınızı buralarda saklayabilirsiniz.

resim107207