Arama

Vista Uyumluluk Ayarları - Tek Mesaj #1

schitoushe - avatarı
schitoushe
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #1
schitoushe - avatarı
Ziyaretçi
Vista uyumluluk ayarları nasıl yapılır?
Vista uyumluluk modu nedir?

MsXLabs.org

Ms-dos ile zamanında açılan bazı .exe dosyalarını açamıyorum, pencere açılır gibi oluyor ancak 2 sn kadar siyah ekran görünüyor ve kayboluyor.
Ya da:

THİS SYSTEM DOES NOT SUPPORT FULLSCREEN MODE. CHOOSE CLOSE TO TERMİNATE THE APPLİCATİON

diye uyarı çıkıyor.
Vista Home Premium kullanıyorum.
Buna çözüm için yalvarıyorum az kaldı fırlaıp atacam PC'yi. Format derseniz onu da yaparım yeter ki bi çözüm. Msn Cry

Ekstra bilgiler:
Alıntı

Windows Vista'da Program uyumluluğu sorunları gidermek için yöntem 1'i deneyin. Yöntem 1, karşılaştığınız sorunu gidermezse, sırayla birbirini izleyen her yöntemi deneyin.Yöntem 1: Windows Vista Uyumluluk Merkezi'ni ziyaret edin.

Aşağıdaki görevleri gerçekleştirmek için Windows Vista Uyumluluk Merkezi'ni ziyaret edin.

• Hangi yazılım ve aygıtlar ve Windows Vista ile uyumlu olmayan belirler.
  • Sürücüleri ve bilgisayarınızı uyumlu hale yükseltmeleri için bağlantıları bulun.
  • Yükseltme deneyimini geliştirmemize yardımcı olmak üzere giriş sağlar.
Başlamak için aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin: Windows Vista Uyumluluk Merkezi
Yöntem 2: programı uyumluluk modunda çalıştırın.

Uyumluluk modu seçeneğini seçtiğinizde, söz konusu programı çalıştırdığınızda Windows Vista seçili işletim sistemine öykünür.
Programı uyumluluk modunda çalıştırmak için şu adımları izleyin:
  1. Başlat'a tıklayınVistaStartButton
    ve sonra Aramayı Başlat kutusuna programın adını yazın.
  2. Programlar listesinde program adını sağ tıklatın ve sonra Özellikler ' i tıklatın.
  3. Uyumluluk sekmesi üzerinde Bu programı aşağıdaki için uyumluluk modunda çalıştır onay kutusunu seçmek için tıklatın.
  4. Listesinde, bir işletim sistemi seçin ve Tamam ' ı tıklatın.
Program hala düzgün çalışmıyorsa, sonraki yönteme geçin.Yöntem 3: programı yönetici Çalıştır

Programı yönetici olarak çalıştırmak için şu adımları izleyin:
  1. Başlat'a tıklayınVistaStartButton
    ve sonra Aramayı Başlat kutusuna programın adını yazın.
  2. Programlar listesinde gidermekte olduğunuz programı sağ tıklatın ve sonra yönetici olarak çalıştır' ı tıklatın. Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse parolayı yazın veya Devam'ı tıklatın.
Program şimdi düzgün çalışıyorsa, programın çalışması için yönetici izinleri gerektirir. Yönetimsel izinler ile otomatik olarak başlatılacak bir program zorlama hakkında daha fazla bilgi için "Adım 2: programı yönetici Çalıştır" bölümünde aşağıdaki Microsoft Bilgi Bankası makalesinin:
931362 Windows Vista'ya yüklendikten sonra beklendiği gibi çalışmayan bir program ile ilgili sorun giderme için gelişmiş yöntemler
Program hala düzgün çalışmıyorsa, sonraki yönteme geçin.Yöntem 4: program satıcısına veya donanım üreticisine başvurun.

Bir program Windows Vista'da çalışmıyorsa veya donanım Windows Vista yüklendikten sonra beklendiği gibi çalışmıyorsa, sorunu gidermeye yönelik bir kılavuz için program satıcısına veya donanım üreticisine başvurun. Genellikle, yazılım satıcısının Web sitesinde, örneğin, programdan alabileceğiniz bir hata iletisi için arama yapmak için kullanabileceğiniz bir destek bölümü bulunur.

Genellikle, yazılım satıcısı aşağıdaki çözümlerden birini sağlayarak uyumsuzluk sorununu çözmek mümkün olacaktır:
  • Bir güncelleştirme programının geçerli sürümünü Windows Vista ile uyumlu hale getirmek için
  • Programın Windows Vista ile uyumlu bir sürümü
  • Programın Windows Vista ile uyumlu hale getirmek için gereken yapılandırma değişiklikleri hakkında bilgi
Donanım üreticiniz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki Web sitesini ziyaret edin:Computer Manufacturers' Contact Information
Microsoft, üçüncü taraf iletişim bilgilerini teknik destek bulmanıza yardımcı olmak için sağlamaktadır. Bu ilgili kişi bilgileri haber verilmeden değiştirilebilir. Microsoft bu üçüncü taraf iletişim bilgilerinin doğruluğunu garanti etmez. Gelişmiş sorun giderme

Bu bölüm ileri düzey bilgisayar kullanıcılarına yöneliktir. Gelişmiş sorun giderme adımları konusunda deneyimli değilseniz, birinden yardım isteyebilir veya destek hizmetlerine başvurabilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin: Microsoft Support
Bu makaledeki adımları çalıştı ileri düzeyde bir kullanıcı olduğunuzu ve, sorun yine de çözümlenmezse, aşağıdaki Microsoft Bilgi Bankası makalesindeki adımları izleyin:931362 Windows Vista'ya yüklendikten sonra beklendiği gibi çalışmayan bir program ile ilgili sorun giderme için gelişmiş yöntemler.
Kaynak

Alıntı
CrasHofCinneT adlı kullanıcıdan alıntı

Uyumluluk ayarlarını yapacaksınız... 64 bit ise vista , 16 bit çalışmaz..

6d18f4adf5df4e6591cb7f0cn2

Son düzenleyen _VICTORY_; 3 Temmuz 2013 14:23 Sebep: Düzenlendi.