Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
WD1500AD Raptor Başarım Liderliğini Zorluyor

RAID Veya Raptor?


23jkbdd

Yaklaşık üç yıl önce Western Digital'in WD360 Raptor sürücüsü ilk kez gün ışığına çıkmış ve büyük bir iyimserlikle karşılanmıştı. Pahalı SCSI, üst sınıf sabit disklere nazaran daha ucuz bir çözüm olması düşünülmüştü fakat başarılı olabilecek miydi? WD'nin oynadığı kumar tuttu ancak Raptor sürücülerin büyük çoğunluğu sunucular yerine masaüstü sistemlerde kullanıldı.
Yeni model 150 GB depolama alanı, önemli ölçüde başarım artışı sunuyor ve özellikle üst seviye bilgisayar meraklılarını hedefliyor. Raptor-X'in mükemmel bir sürücü olduğu açık, ancak kesin alınacaklar listesine girebilir mi?

En sonunda Western Digital bilgisayar meraklılarına yönelik bir ürün çıkarmayı akıl edebildi. Ancak bunun özel bir ürün olması gerekiyordu. bu amaçla firma Raptor-X serisi disklerine saydam kapak seçeneği getirdi. Açıkçası biraz korumacı olarak algılanan WD için, bunun cüretkar bir adım olduğunu belirtelim. Raptor-X'in orta üst kısmı saydam bir maddeyle kaplanmış, böylece sabit diskin mekanik kalbinin çalışırken görebiliyorsunuz, özellikle disk meşgulken çok hoş bir görünüm oluşuyor. WD VelociRaptor sitesinde sistemin nasıl çalıştığını ve saydam kapağın basınç farkına, sıcaklık dalgalanmalarına ve elektrostatik atlamalar gibi sorunlarla nasıl başa çıkabildiği anlatılıyor. Saydam kapaklı sürücüleri fuarlarda görebilirsiniz ancak Raptor-X bu özelliği son kullanıcıya sunan ilk sürücü olma özelliğini taşıyor.
Eğer saydam kapağın sizin için gereksiz bir özellik olduğunu düşünüyorsanız normal WD1500AD Raptor (X yok) sizin işinizi görecektir. Aynı WD740 ve WD360 Raptor'da olduğu gibi bu son model de sunucu ve iş istasyonları için tasarlanmış. Teknik açıdan Raptor-X'ten hiç bir farkı olmayan bu ürün saydam kapak yerine daha makul fiyat isteyen kullanıcılar için düşünülmüş.