Arama

Psikolojik Testler - Tek Mesaj #7

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
29 Eylül 2008       Mesaj #7
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Kuder İlgi Alanları Envanteri


Kuder ilgi alanları envanteri bireyin seçebileceği meslekleri belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Kuder ilgi envanteri ile belirli bir mesleğe olan ilgi değil, genel düzeyde bir meslek alanına olan ilgiyi saptamak amaçlanmıştır. Envanter üçerli gruplandırılmış 504 maddeden oluşmakta ve açık hava, el işi, hesap, ilim, ikna, sanat, edebiyat, müzik sosyal ve büro olmak üzere on alanda ilgiyi ölçmektedir. Sınırlandırılmış bir uygulama süresi yoktur.

Testin Türü: İlgi envanteri


Uygulanacak Yaş Grubu: Lise öğrencilerine uygulanır


Uygulanacak Kişi Sayısı: 30-40 kişiye uygulanabilir.


Uygulama Şekli: Bireylerden farklı meslek alanları ile ilişkili olarak verilen üç durumdan birini "en çok hoşlandığı", bir diğerini de "en az hoşlandığı" etkinlik olarak seçmesi istenmektedir. Üçüncü etkinliğe ilişkin madde ise boş bırakılmaktadır.


Uygulayıcıların Niteliği ve Eğitimi: Ölçme aracını uygulayanlar psikolojik danışma ve rehberlik, eğitimde psikolojik hizmetler ve psikoloji lisans mezunu olmanın yanında bu ölçme aracıyla ilgili resmi ve özel kuruluşlar ile meslek örgütleri tarafından verilen eğitim yaşantısına katılarak sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.