Arama

ADSL Teknik Destek - Tek Mesaj #73

ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
1 Ekim 2008       Mesaj #73
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
WooX adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. kıbrıs lefkoşada özel bir şirketin şehir geneline koyduğu internet vericileri var. bu şirkete gidip şifre alıyoruz(aylık) ve aldığımız şifre ile internete girebiliyoruz.(explorerı ilk açtığımızda direk şirketin sayfası açılıyo şifreyi girip internete giriyoruz. ) ancak evimden en yakındaki vericiye bağlanmak için evin balkonuna çıkmam gerekiyo. Elimde türkiyedeyken kullandığım Philips SNA6500 wireless adsl modemim var. modemi evin terasına kurup evin içine kablo ile uzatmak istiyorum ve bu modem üzerinden interneti almak istiyorum. modemin WDS bölümünde bağlanmak istediğim wireless ağını görüyorum ama bağlantıyı kuramıyorum. Sizlere sorum elimdeki modem ile bu bağlantıyı kurabilirmiyim? kurabilirsem de modeme hangi ayarları yapmam gerekiyo. Yardımlarınızı bekliyorum...Teşekkür ederim.

Ben Airties ürünleriyle WDSler kurduğum için biraz tecrübem var. WDSlerde genel bir kural olarak şu var, birbiriyle konuşacak erişim noktaları birbirlerine tanıtılmalı, yani siz kendi modeminiz üzerinden şirketin erişim noktasını tanıtsanız bile o alet sizin modemle yine konuşmayacaktır. Yani sizin o erişim noktasını da sizin modemle konuşmak üzere ayarlamanız gerekiyor, tabi ki o alet WDS'yi destekliyorsa. Şirket böyle bir isteğinize cevap verir mi bilmem ama bu konuda onlarla temasa geçmeden ne yazık ki birşey elde edeceğinizi sanmıyorum. Onlardan olumlu cevap gelirse yukarıda bahsettiğiniz kablolu-kablosuz yapılandırmasından (köprü) daha iyi olarak kablosuz-kablosuz (tekrarlayıcı) yapılandırmasını kurmayı deneyebilirsiniz. Sizin modemi balkona koyup oradan şirketin aletinin sinyallerini kuvvetlendirerek tekrarlatabilirsiniz. Ancak bu yapılandırmanın iyi çalışabilmesi için Airties ürünlerinde iki erişim noktası arasında en az %50 sinyal kalitesi sağlanmalıydı, Philips'te durum ne, bilmiyorum.