Arama


Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
6 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Kırıkkale Fen Lisesi

Vikipedi


Kırıkkale Fen Lisesi (KFL) 1993-1994 eğitim-öğretim yılında hizmete açılarak, Kırıkkale'deki yerleşkesinde eğtim-öğretim'e devam etmekte olan bir Fen Lisesidir.


Tarihçe

1993 yılında açılan Kırıkkale Fen Lisesi, 1995 yılında eskiden Sağlık Meslek Lisesi olan şu andaki yerleşkesine taşınmıştır. Bir çok kez müdür değişikliği olmuştur. Şu an ise yeni okulu yapılmaktadır.
2005-2006 öğretim yılında okulda birçok değişiklik yapılmıştır. Öğrenci kayıtlarından elde edilen gelirle, hem okulda hem de pansiyonda değişikliklere gidilmiş ve yeni laboratuvarlar yapılmıştır.

Eğitim ve Öğretim

Seviyesi: Lise
Derecesi: Lise
Öğrenim Şekli: Normal (Tam Gün)
Yabancı Dil: İngilizce
Fen liseleri yatılı ve karma okullardır. Ancak öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü de okunabilir. Sınıf mevcutları 24 kişidir. Yıllara göre değişen sayıda öğrenci almakla birlikte son seneler 96 kişi almış, liselerin 4 yıla çıkmasıyla birlikte sorun yaşamamak için kontenjanı 72 kişiye düşürülmüştür.

Okulun Genel Özellikleri

Millî Eğitim Genel amaçları ve Temel İlkelerine uygun olarak;

  1. Zekâ düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlamak,
  2. Ortaöğretim matematik ve fen programlarının günümüzün gerektirdiği yeniliğe kavuşturulması konusunda çalışmalara laboratuarlık etmek.

Fiziki Yapısı

Binası 1968 yılında yatılı okul amacıyla yapılmamış, sonradan yatılıya çevrilmiştir. Okul içerisinde bodrum katı yemekhane ve kantin, zemin kat laboratuvarlar ve idari kat, üst kat sınıflar ve en iki kat da erkek yurdu olarak kullanılmaktadır. Erkek öğrenciler 14 kişilik koğuşlarda kalmaktadır. Lise üçüncü sınıfta kalan öğrenciler ise diğer alt sınıflardan daha az kişilik koğuşlarda kalmaktadır(4-6 kişilik). Kız ve erkek yurtları ayrı binalardadır. Kız yurtlarının koşulları erkeklere göre çok daha iyi durumdadır. Şimdi kız yurdunun bulunduğu yer daha önceden öğretmenler için lojman olarak yapılmıştır.