Arama


DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #4
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Bayraklar - Bayrak Resimleri

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyen bir ulusun çocukları olarak bayrağın ne anlama geldiğini çok iyi biliyor ve ATA'larımızın kutsal emanetinin saygınlığına yakışır şekilde BAYRAKÇILIK yapıyoruz. Üstlenmiş olduğumuz bu önemli vazifeyi yıllarca beraber, siz bayrağın önemini bilenlerle sürdüreceğimize inanıyor, bu azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Bayrak Oluşumu

İlk bayrak kullanımının, İran, Mısır ve Çinliler tarafından kullanıldığı ileri sürülmüştür, fakat bununla ilgili olarak kesin bir delil yoktur.Eski zamanlarda sınırları belirlemek ve her topluluğun kendi sınırlarını çizmek amaçlı bir alamet kullanmaya başlanıldı.Ve bu alamete göre topluluklar kimin hangi sınırda olduğunu bilmeye başladılar.Bu işareti bir mızrak ile toprağa batırarak kullanıp, üzerine bezden renkli kumaş takmaya başladılar.Daha sonra ki zamanlarda bu işaret flamalar yerlerini toplulukların kendine özgü anlamlarını ve bağımsızlıklarını sembolize eden bayrak haline gelmeye başladı.O günden bugüne BAYRAK hiç eskimeyen ve hiç bir zaman anlamını yitirmeyen bir miili alamet olarak kaldı.Bayrak bu şekilde oluşmuştur.

Bayrak Bir İfade Biçimidir.

Bayrak aslında bir dil'dir.Hangi ırktan veya kökenden olursa olsun, bayrak kullanıldığı yerden halkını anlatır.Türk bayrağının renginin Al olmasının nedeni Şehitlerimizin kanını temsil etmesidir ki, bu bir ifade tarzıdır.



401938517 353c410c72?v0spaceball



"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır."