Arama

Ayva Tatlısı Tarifi - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ayva Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org

Malzemeler
  • 1.5 kg ayva
  • Yarım limon
  • 1.5 kg toz şeker
  • 125 gr dövülmüş ceviz içi
  • 250 gr kaymak
Hazırlanışı
Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın. Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın. Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin. Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin. Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.
Son düzenleyen Mira; 11 Haziran 2013 13:58 Sebep: Düzenlendi.