Arama

Kabak Tatlısı Tarifi - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kabak Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org

MALZEMELER

  • 2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
  • Yarım kilo toz şeker
  • 200 gram çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.

Son düzenleyen _Yağmur_; 25 Temmuz 2013 13:21 Sebep: sayfa düzeni