Arama


GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Fındıklı ve körili havuç çorbası
Malzeme;

4 iri havuç
2 patates
1 soğan
1 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çay kaşığı köri
15 gr margarin
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz

Hazırlanışı:
* Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
* Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın.
ÖNERİ :
Fındık, tatlı ve tuzlu her türlü yemeğe yakışır. Özellikle kaşarpeyniriyle birlikte çorbaya ayrı bir lezzet katar. Daha keskin bir tat için
dilerseniz çorbaya kırmızıacı tozbiber de ilave edebilirsiniz