Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
17:39, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 17:40
Arama
MaviKaranlık Forum
Tatar Böreği Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008
Mesaj
#1
Ziyaretçi
TATAR BÖREĞİ
Malzemeler
250 gr Kıyma,
1/4 Bardak Kıyılmış Maydanoz,
Tuz, Karabiber,
1 ¼ Su Bardağı Un,
1 Yumurta,
1/4 Çay Kaşığı Tuz,
3 Çorba Kaşığı Su,
4 Çorba Kaşığı Margarin,
4 Su Bardağı Et Suyu,
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber,
2 Su Bardağı Sarımsaklı Yoğurt.
Hazırlanışı
1-) Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın. Unu bir kaseye eleyin. Ortasını çukurlaştırıp içine tuz, yumurta ve suyu koyup yoğurun. 3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Hamur tahtasının üzerine ¼ bardak unu serpin.
2-) Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın. Açarken her oklavaya sarışta hamuru hafifçe unlayın. Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm'lik çubuklar halinde kesin. İkinci parça hamuru da ayını şekilde açın ve kesin.
3-) Fırın tepsisini 2 kaşık margarin ile yağlayın. Elde ettiğiniz 4x4 hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayıklar meydana getirin. Bunların içlerini iç malzemesi ile doldurup fırın tepsisine dizin. Et suyunu ısıtıp, bir bardağını tepsideki doldurulmuş hamurların üzerine gezdirin ve tepsiyi fırına sürün.
4-) 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın. Sonra kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 10 dakika daha fırınlayın. En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin.
5-) 2 kaşık margarini tavada eritip içine kırmızı biber katıp bekletin. Fırınlanmış börekleri servis tabağına alın ve üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberli yağ ile süsleyip servis yapın.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 17:40
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...