Tah Þerbeti (Gaziantep)
Malzemeler
* 1 litre su
* 20 adet karabiber
* 20 adet mayana (rezene)
* 2 çubuk tarçýn
* 2 bardak tah pekmezi
* 2 adet limon
* 1 kaþýk -tülbent torbada- kuru nane
Yapýlýþý
Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalým ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalým. Artýk tah þerbeti sýcak sýcak içilecek hale gelmiþtir.
Kuþlar baðlarda üzümlerin en güzellerini týrtýklama konusunda ustadýrlar. Baðcý, hasatta bu týrtýklanmýþ, bu nedenle de solgunlaþmýþ yaralý ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadý ekþimsi olan tah pekmezi yapar.
Tah pekmezi suyla kaynatýlarak þurup olarak da içilir.