Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Seagate'ten 15.000 RPM

Sabit disklerin veri okuma ve yazma hızları, RPM dediğimiz dönüş sayıları ile doğru orantılı. Seagate, 15.000 RPM dönüş hızına sahip ve 2.5 inçlik diskini duyurdu.
Seagate, dün yaptığı açıklama ile teknoloji severlerin heyecanlanmasına neden oldu. Firma, dizüstü bilgisayarlarda da kullanılan 2.5 inçlik disklerde 15.000 RPM'lik dönüş hızını yakaladığını bildirdi. Bunun ne demek olduğunu daha kolay anlatmak için masaüstü bilgisayarlarla kıyaslayacak olursak; dizüstü bilgisayarlardan çok daha hızlı dediğimiz bir masaüstü bilgisayardaki sabit diskin dönüş hızı 7200 RPM iken Seagate'in yeni diskinin 15.000 RPM dönüş hızında olduğunu söyleyebiliriz.

Artıları eksileri!
Avantajlarını tahmin edebileceğiniz yeni ürünün, dezavantajlarından başlayarak biraz moral bozalım. Yüksek miktardaki dönüş hızı, beraberinde ısınma sorununu da getirdiğinden dolayı, bu ürünün dizüstü bilgisayarlarda kullanılması şu an için mümkün değil.
Ürünün, az yer kaplayan hızlı veri deposu ihtiyacı olan şirketler için ideal olduğu bildiriliyor.

Bir diğer avantajı da 2.5 inç olduğundan dolayı aranan verinin bulunması, masaüstü bilgisayarlarda kullandığımız 3.5 inçlik sabit disklere oranla daha az zaman alıyor.