Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
03:42, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 23 Ocak 2026 - 03:44
Arama
MaviKaranlık Forum
Honda Asimo (İnsansı Robot)
-
Tek Mesaj #2
RuffRyders
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
Kayıtlı Üye
Bu da Asimo show!
Honda’nın insansı robotu ASIMO,
Auto Show 2008
Fuarı’nda dört gün boyunca gösteriler yaptı. Bu süreçte Asimo’yu yaklaşık 8 bin kişi izledi.
Yeni
Honda Jazz
’ın tanıtımı ve
City
’nin Avrupa prömiyerini gerçekleştirirken fuarın ilk dört günü gösteriler yapan Asimo, kapanışı çocuklarla dans ederek yaptı.
Türkiye’ye üçüncü ziyaretini gerçekleştiren insansı robot ASIMO önceki ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’la tanışan ve tokalaşmıştı. Bu fuarda ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’la tokalaştı ve top oynadı.
Advanced Step in Innovative MObility (Yenilikçi Harekette ileri Adım) ifadesinin ilk harflerinden oluşan ASIMO, insanlara yardım etmek ve gelecekte bir gün yaşlılara ve engellilere evlerinde destek olmak hedefiyle tasarlanmış insansı bir robot. ASIMO aynı zamanda öğrencileri matematik ve fen çalışmaları alanında cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla da kullanılıyor.
Yeni ASIMO, birlikte çalışma, karşısına çıkan kişilere geçiş sağlamak için yoldan çekilme fonksiyonu, bağımsız pil şarj fonksiyonları ve koşma gibi geliştirilen yeni teknolojileriyle gerçek yaşam ortamlarında kullanılabilecek insansı robot geliştirme konusunda bir çok bilim insanını da teşvik ediyor.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 03:44
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.