Arama


kelrapunzell - avatarı
kelrapunzell
Ziyaretçi
16 Ekim 2008       Mesaj #9
kelrapunzell - avatarı
Ziyaretçi
Erkeklerde kızlara oranla 4-6 kat fazla ve Avrupa ülkelerinde okula giden çocukların % 15 - 20'sinde, ABD ve Kanada'da % 10 - 15'İnde özel öğrenme bozukluğu saptanmış durumda. 16 ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göreyse, özel öğrenme bozukluğunun görülme ortalaması yaklaşık % 8. Çin, bu ülkeler arasında % 1'le en düşük orana sahip ülke. Bu da, Çin yazısının Latin alfabesi kullanılan dillere göre daha farklı yapısından kaynaklanıyor olabilir.

Arkadaşımın oğlu okulunda Çince dersi almaya başlamış.Dersi veren öğretmenin dediğinine göre Çince öğrenirken kişi, beynin sağ yarımküresini (görselliğin daha baskın olduğu yarımküre)daha çok kullanıyormuş.

Alıntı


Sağ beyni baskın kullanma ve özgül öğrenme güçlüğü arasındaki ilginç bağlantı:


"Beyin üzerinde yapılan çalışmalar normal bireylerde sağ beyin yarımküresinin sol beyin yarımküresine göre daha küçük, disleksililerde ise eşit büyüklükte ya da sol beyin yarımküresinin daha küçük olduğunu ortaya koyuyor. Disleksililerin sol beyin yarımküresindeki farklılıkların bu bozukluğun nedeni olduğu düşünülüyor. 1978 ve öncesine kadar bu alanda birbirine çok ters düşen düşünceler vardı. Disleksililere sanat eğitimi vermemek gerektiği, çünkü sağ beyin yarımküresinin daha da gelişeceği ve sol beyin yarım küresinin daha zayıf kalacağı gibi. Bu düşünce de artık terk edildi



Çok ilginç geldi bu bana Msn Thinking

Acaba Çinde de bizde olduğu gibi disleksi sorunu olan bireyleri tanımada bir eksiklik mi var yoksa Çin albabesinin görselliği nedeniyle disleksi bir sorun haline gelmiyor mu (sağ beyin daha çok kullanılıyor-disleksi olan insanlarda sağ beyin daha dominant)
bu güzel bir teori