Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:15, 3 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 16:18
Arama
MaviKaranlık Forum
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
-
Tek Mesaj #1
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
6 büyük enginar
18 adet arpacik sogani
3 adet büyük patates
1 orta boy kereviz kökü
3 adet küçük havuç
1 1/4 bardak zeytinyagi
1/2 limon suyu
1/2 çorba kasigi toz seker
Tuz
Enginarlarin Ayiklandigi Su :
2 çorba kasigi un
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karistirin. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmus arpacik soganlarini, soyulmus ve dörde bölünmüs sari patatesleri, siyah kabugu derince kesilmis ve yine dörde bölünmüs kerevizi, kazinmis ve ikiye bölünmüs havuçlari koyun. Enginarlarin yapraklarini teker teker kopartip alt orta kismindan keserek içinin tüylü kismini alin ve enginarlar kart ise üst ve yanlarindan elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karisimi bulunan suya atin. Enginarlari sudan çikararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döseyip etraflarina da diger sebzeleri yerlestirin. Sonra bunlara, zeytinyagi, toz seker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarlarin içine atildigi un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapagini sikica kapatin ve enginarlar suyunu çekip yumusak bir hal alincaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateste olmak üzere yaklasik bir birbuçuk saat pisirin ve atesten alarak iyice soguduktan sonra tabaga alip servis yapin.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 16:18
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...