Arama

KafKasKarTaLi - avatarı
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
18 Mayıs 2006       Mesaj #78
KafKasKarTaLi - avatarı
Ziyaretçi
Cumhuriyetimiz Kutsaldır

Kim demiş “devlet kutsal değildir” diye... Elbette kutsaldır. Kutsal olan devlet “Türkiye Cumhuriyeti”dir. Devletimizin değerini bilmeliyiz.
Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin içinden çıkan en büyük devlet adamı ATATÜRK’ün kurduğu bir Cumhuriyettir. Halkın kendi kendisini yönetmesi kutsal değil midir?
Atatürk, Cumhuriyetimizin onuncu yıl kutlamaları nutkunda “Türkiye Cumhuriyeti´nin temelinde Yüksek Türk Kültürü ve Türk Kahramanlığı vardır” demişti.
“Yüksek Türk Kültürü” ve “Türk Kahramanlığı” iki kutsal kavramdır. Temelinde iki kutsal kavram olan Cumhuriyetimiz de kutsaldır.
Bu topraklar, tarih içinde yüzbinlerce şehit kanıyla sulanarak vatan yapılmıştır. Şehit kanlarıyla sulanan vatan kutsaldır. Bu kutsal vatan üzerinde kurulan devletimiz de kutsaldır.
Türkiye Cumhuriyeti´nin binlerce yıllık Türk tarihinin katmanlarından gelen birikimiyle, Osmanlı Devleti´nin getirdiği kazanımlarıyla çok büyük bir güç ve çok kutsal bir oluşumdur.
Bu topraklar üzerinde, Atatürk’ün öncülüğündeki KURTULUŞ Savaşı olmasaydı, bugün kimler oturacaktı? “Bu ezanlar ki şehadetleri dininin temeli... Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” diyordu Akif... Ezanın kutsal olduğuna inananlar, Türkiye Cumhuriyeti´nin kutsal olduğunu nasıl inkâr edebilirler?

DEVLETİMİZ BÜYÜKTÜR
Türkiye Cumhuriyeti´ni küçümseyenleri görüyorum. Onlara diyorum ki:
Osmanlı, evet, cihan devleti idi... Ama Osmanlı yüzde yüz Türk mü idi? Üsküp’ü, Kosova’yı, Selanik’i, Manastır’ı kaybettik doğrudur... İyi bak Büyük Atatürk’ün eserine... Türkiye’nin bütün şehirlerini yüzde yüz Türk olarak bıraktı... Sen bunun değerini biliyor ve koruyor musun?
Türkiye Cumhuriyeti´ni beğenmeyen “çok Türkçüler” varsa, onlaradır seslenişim:
“Bumin İstemi Kağan’ın kurduğu Türk Kağanlığı´ndan sonra TÜRK adını taşıyan başka devlet var mı?”
Ve Atatürk en doğru tanım ile TÜRK’ü anlattı... Hem Türkiyelilere, hem de bütün dünyaya... “TÜRK demek TÜRKÇE demektir.”
Türkçe’yi ortak dil olarak benimseyen, Türk kültürünün içine giren ve kendisini TÜRK sayan herkes TÜRK’tür... Ne mutlu ona...
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE
Şimdi kalemimin ucuna Hacı Ahmet Kayhan Dede´nin başörtülü kızlarımıza söylediği söz geliyor:
“Türkiye Cumhuriyeti çok değerlidir. Sizi kullanarak fitne çıkarmak isteyenlere alet olmayın..”
Türkiye Cumhuriyeti´nin önemini bütün dünya biliyor...
Türkiye Cumhuriyeti´nin anlamını bütün yurttaşlarımız da bilmelidir.
Asla oyunlara gelinmemelidir. Huzuru sarsacak kışkırtmalara alet olunmamalıdır. Devletimizi ve onun kurumlarını korumalıyız.
Diyorum ki; kim ne derse desin, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ kutsaldır.
Onu korumalıyız ki, o da bizi korusun...