Arama


metalix - avatarı
metalix
Ziyaretçi
19 Mayıs 2006       Mesaj #82
metalix - avatarı
Ziyaretçi
Laikliğe, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e karşı olan saygısızlıklar her geçen gün artıyor. Maalesef bütün bu saldırıları yapan siyasal islamcılar, yani İslamı bir din olarak değil bir siyaset olarak görenler laik kitlenin tepkisizliğinden güç alıyorlar.

Bunun en son örneğini 23 Nisan gününde gördük. Bir anlamda Cumhuriyet neslinin doğuşunun kutlandığı bu güne Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından leke sürüldü. Bizler içinde doğduğumuz sistemin düzgünlüğünden dolayı 23 Nisan’ın kıymetini tam olarak bilemeyebiliriz. 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim hep büyük öneme sahip günler çünkü bu tarihlerde bir ulus olabilmenin, medeniyete doğru adım atabilmenin, okuyup yazabilen, dilediği şekilde dini inançlarını yaşayabilen, internet kullanan, balık-rakı muhabbeti yapabilen, Amerikalı ve Avrupalı’dan aşağı olmayan mert bir ülke olmanın –farkına bile varmadan- keyfini sürdük. Nasıl ki nefessiz kalmadığımız için nefes almanın önemini tam bilemeyebiliriz, aynı şekilde laikliğin değerini tam olarak bilemeyebiliriz.

Oysa bütün bu değerler artık tehdit altında. Tepkisiz kalmaya devam edersek olan biten her geçen gün daha da kötüleşecek. Unutmayın ki her tepkisiz geçen gün İslamı sömürenler Amerika’nın, İngiltere’nin piyonlarının kapı önlerinde Türkiye aleyhinde atıp tutarak maddi ve manevi destek arayacaklar ve sonrasında aldıkları desteklerle yurtiçinde dini inancına sığınmış, ezici çoğunluğu sade, güzel bir hayat arzulayan köylüyü, fakiri ülkedeki iyi eğitimli, batıya sıcak bakan kitlelere kırdırmaya çalışacaklar. Neticesi ? Sınırsız makam, maddi ve manevi güç ! Sadece onlar mı sevinecek ? Hayır. “Böl ve Yönet” politikasının mucidi İngiltere başta olmak üzere emperyalistler.

Bu gidişat ile çok değil 3-4 sene sonra -bir anda- Avrupa Birliği ile köprüler atılacak. Çünkü Avrupa Topluluğu mevcut hükümet için bir araç, bir amaç değil. Cumhurbaşkanlığı başta bütün kritik devlet pozisyonlarının ele geçirildiği, ordunun iyice pasifize edildiği, Arap sermayesinin ortalığı kapladığı bir gün –aniden- köprüler atılacak. Ve o zaman bizler içeride çok farklı bir ortamla karşılaşacağız. O zaman Türk Silahlı Kuvvetleri çok meşgul olacak zira iktidar şu anda bütün hamlelerini TSK aleyhine yönelik yapmaktadır. Askeri meşgul, bertaraf etmek için Irak’ta bir Kürdistan kurulmasından şikayet etmeyecek olan şeriat meraklıları bu uğurda zaten terörist Apo’nun serbest kalması için çalışmalarına başlamıştır. Irak’ta İngiltere ve Amerika destekli bir Kürdistan kurulmaya çalışılırken sen git Apo’yu serbest bırak ve bak bakalım sonra ne oluyor. PKK silah mı bırakıyor yoksa Türkiye ile topyekün savaşa mı geçiyor?

Mehmet Ali Ağca’yı ne çabuk unuttuk? Ağca neden bırakıldı ve neden geri alındı bileniniz var mı? Apo’dan sonraki kıdemli teröristlerden birisi olduğu için deneme amacıyla serbest bırakıldı. Toplumun tepkisini ölçmek amacıyla. Ağca, Apo hamlesinin etkilerini ölçmek amacıyla denenen bir piyondu.

İşte güneydoğuyu kaos sardığında, TSK sınırları korumak için vargücüyle doğuya odaklandığında şeriatçılar batıyı vuracaklar. Siz koskoca TSK, Kara Kuvvetleri Karargahını ne demeye Güneydoğuya taşıdı diye düşünüyorsunuz? Ordu olan bitenin farkında. Ama ne acıklı ki Türk bayrağının altında rahat yaşayan laik kitle henüz uyanamadı. Atatürk ne büyük bir adam ki bize Gençliğe Hitabını bıraktı. Açın okuyun lütfen!

Ayrıca lütfen vakit ayırıp Devlet Bakanı Ali Babacan’ın “Kurdistan Development Corporation” isimli İngiltere’de kurulu Kürdistan kalkınma örgütüne (Türkiye bölünse göbek atacak olan örgütlerden birisi) verdiği söyleşide yeralan “biz laikliği çok farklı algılıyoruz” sözlerini okuyun. Aşağıdaki adreste pdf dosyalarını bulabilirsiniz ! www.kurdistangateway.com

Ne yaparsanız yapın, lütfen 19 Mayıs günü Anıtkabir’e gidin. Benim, bizim, Türkiye’nin ve hatta Atatürk’ün prensiplerinin sizin, eş, dost ve arkadaşlarınızın desteğinize ihtiyacımız var.Turkiye Turkiye Turkiye Turkiye Turkiye