Arama


PembeSeker - avatarı
PembeSeker
Ziyaretçi
28 Ekim 2008       Mesaj #7
PembeSeker - avatarı
Ziyaretçi
Yeni sezonda saçlarınız değiştirmek istiyorsanız saçınıza ve yüzünüze hangi modelin gideceğini bilmelisiniz. İşte sıkça gördüğünüz saç kesimlerinin avantaj ve dezavantajları..

Omuzlara kadar
Omuzlarda kesilen saçlar kadınlara asil bir görünüm veriyor. Saçlarınız dalgalıysa omuz hizasından daha kısa bir kesimi düşünmeyin. katların önde değil arka kısımda olmasına dikkat edin. Omuzlarınız genişsmilev yüzünüz uzun ise bu kesim size yakışabilir.

Maskülen
Küçük erkek çocuğunu andıran kesimin en bilinen örnekleri Rihanna ve Katie Holmes.. Minyon yüz hatlarına sahip kadınlara önerilen bu kesimsmilev kızıl ve kahve renkli saçlara da çok yakışıyor. Yüz hatları belirgin oval ya da kare olanlara da oldukça yakışan model için yüz şekli çok önemli..

Bob
Yuvarlak yüzlü kadınlar dışında genellikle her yüz ve saç tipine uygun bu kesimsmilev daha çok minyon yüzlü kadınlara öneriliyor. Bob kesim için güzel bir vücuda sahip olmanız gerek yoksa size biraz kilolu gösterebilir. Karesmilev yuvarlak yüze ve keskin hatlara sahip kadınlara yine de önerilmiyor.

Uzun ve dalgalı
Saçları çok olmayan her kadına yakışan bu modeli genellikle sarışınlar tercih ediyor. Uzun ve dalgalı saçlara sahipseniz sürekli kestirmenize gerek yoksmilev aralardaki katlar saçınıza farklı bir görünüm katabilir. Saç ayırma ise yüz şekline göre yapılmalı. Uzun ve dalgalı saçlar uzun yüzlü kadınlara daha çok yakışıyor. Saçların arka ve ön kısımlarına uçlarda kat uygulanarak bu kesim gerçekleştirilebiliyor.

Kaküller

Güçlü kadınların yüz hatlarını yumuşatan kaküller en fazla kaş altına kesilirse hoş görünüyor. Uzun üçgen kakül gözleri vurgular. Koyu renkli saçlarda kakül çok belirgin olmayabiliyırsmilev gölge ya da bakır balyajlar uygulanan saçlarda daha dikkat çekiyor. Hemen altını çizelimsmilev kaküller bu yıl çok da trend değil.. Yine de kestirmek istiyorsanız ilk 2 hafta sonrasında düzelttirmek için kuaföre gitmelisiniz.