Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #937

SiyahLALE - avatarı
SiyahLALE
Ziyaretçi
29 Ekim 2008       Mesaj #937
SiyahLALE - avatarı
Ziyaretçi
Mustafa Kemal Atatürk’ün Hayatı 29 Ekim’de Beyaz Perdede

Yıllardır bando ve yürüyüşlerle kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘nı, bu yıl usta isim Can Dündar‘ın, bizlere bugünü hediye eden, Cumhuriyetimizin kurucusu yüce insan Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan “Mustafa” adlı yapıtıyla daha anlamlı bir şeklide kutlama fırsatı bulacağız. Yıllardır “Sarı Zeybek” belgeseliyle bizlere Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini tanıtmaya çalışan Can Dündar bu kez beyazperde de bizlere yüce önderin hayatını aktaracak.



Film, Mustafa Kemal’in çocukluğundan başlayıp, Türkiye’yi öksüz bıraktığı ana kadar geçen tüm olayları en ufak detayına kadar muhteşem birşekilde gözler önüne serecek. Günümüzde hiçbir eğitici öğretici yanı olmayan filmlere bile sadece zaman geçirmek amaçlı giden ve para veren gençliğimiz için bence bu kaçırılmaz fırsat. Şunu da eklemek gerekir ki filmde hiçbir maliyetten kaçınılmamış ve o sadece zaman öldürücü Hollywood filmlerinden eksik bi yan da bırakılmamış. Örneğin gençliğimizin bayıldığı Harry Potter filmlerinde kullanılan eğitimli kargalar bu kez Mustafa Kemal’in çocukluk yıllarında kovakladığı kargalar olarak kullanılmış. Ayrıca filmin müzik kalitesi de tartışılmaz. Çünkü filmin müziğini yapanda dünyaca ünlü bir isim, Goran Bregoviç.



En başta söylediğimiz gibi sadece okullarda yapılan bandolu yürüyüşler ve genelde 29 Ekim şiirlerinin okunduğu sade eğitim etkinlikleri günümüz gençliğinin bu günün anlamını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önemini kavrayabilmeleri için yeterli gelmemekte. Tabiki hiç bir anlam ifade etmiyor değil. Ama bunların yanısıra bu yıl okullar farklı bir etkinlik olarak bu filmi sinevizyon ortamında öğrencilere izletmeli yada öğrenciler toplu halde sinemaya götürülmelidir.