merhaba arkadaşlar orta düzeyde ingilizce biliyorum. ingilizcemi geliştirirken ek bir dil de öğrenmekte istiyorum. yıllardır hayalim japonca öğrenmekti
fakat son bir kaç gündür internetten araştırma yaptım. çince öğrenmenin japonca öğrenmekten daha iyi olacağını savunanlar var. gerekçede çincenin aslında japoncanın kökeni olduğu çince öğrenen kimse japoncayı kolay öğrenir deniliyor ayrıca çincenin sayıca japoncadan daha çok konuşulduğu, gelecekte japoncayı geçeceği için japoncada zaman harcamamak gerektiğini yazmışlar.
bunların aksine japonların çinlilerden daha kibar ve japoncanın az konuşulsa dahi daha kullanışlı olduğu yazılmış
başka bir sitede birisi şöyle yazmıştı" japonlar bile çocuklarına çince öğretmek istiyor" bu çok değşik geldi.
1. sorum şu: beni bu karmaşadan kurtaracak bu konularda bilgili biri bir açıklama yaparsa çok sevinirim sevinirim
2. sorum: japonca yı bazı sitelerde ders şeklinde vermişler oradan düzenli takip ederk az da olsa öğrenilebilirmi? böyle sitelerin link verirseniz çok iyi olur
3. sorum: çok uzattım japonca? çince? hangisi geleceğe dönük ve kullanım açısından daha iyi bir seçim olur
yorumlarınız bekliyorum