Arama


The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
aslanpencesi1422527qs3
Gülgiller (Rosaceae) familyasından olan Aslanpençesi, beyaz, sarı çiçekli bir yabani bitkidir (Alchemilla). Türkiye’de nemli bölgelerde, ormanlarda, nemli çayırlarda, yol kenarlarında, yüksek yerlerdeki dağlık arazilerde, bayırlarda yetişir.
Yarım daire şeklinde katlanmış çepeçevre testere dişine sahip yaprakları, mavi yeşil filizleri olan Aslanpençesi, 10-15 santimetre yükseklikte, mayıs-haziran aylarında çiçek açar. Yeşil küçük çiçekleri olan aslanpençesi, otlak ve çayırlarda, dere kenarlarında ve bütün Avrupa’da rastlanır. Bitkinin, yarım daireyi andıran yedi veya dokuz dilimden meydana gelmiş yaprakları, uzun olmayan sağlam bir sap üzerinde bulunur. yeşilli, sarılı çiçekleri nisandan haziran ayına kadar açar
Kullanıldığı yerler: Aslanpençesinin çiçekli Bitki veya yalnız yaprakları yazın toplanır. Özellikle taninli maddeler yanında, acı yağ ihtiva eder.
Aslanpençesi esas olarak düz kasları büzüştürücü olarak etkilidir. Bu sebepten kadın hastalıklarında, kanamalarda ve ishalde Aslanpençesi kullanılır. İyileşmeyen yaralarda dışarıdan banyo olarak ve diş etlerinin kanamasını durdurmada gargara olarak da kullanılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: