Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #112

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mayıs 2006       Mesaj #112
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ana


Danıştay saldırısıyla ilgili sis perdesi aralandıkça Sauna Çetesi'ne benzer bir örgütlenme ortaya çıkıyor. Derin ilişkiler ağı dikkat çekerken ordudan ihraç edilen Muzaffer T.’nin saldırıda kilit rol oynadığı vurgulanıyor. Saldırgana yardım eden kişiler arasında mafya üyeleri var.
Danıştay’a yönelik hain saldırıyla ilgili soruşturma derinleştikçe olayın altından ‘çete' tipi bir örgütlenme çıkıyor. Saldırgan Alparslan Aslan'ın bağlantılarını araştıran güvenlik güçleri, Türk İntikam Tugayı'nın (TİT) yanı sıra Türk Mukavemet Teşkilatı ve Sauna Çetesi’yle irtibatlar tespit etti. Bir eski Emniyet genel müdür vekili, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan bir yüzbaşı ve bir mafya liderinin kurduğu Sauna Çetesi, şubat ayında gerçekleştirilen Küre Operasyonu ile deşifre edilmişti. Çarşamba günü Danıştay'a silahlı saldırı düzenleyen avukat Aslan'ın, yüzbaşı rütbesiyle ordudan atılan Muzaffer T. ile irtibatlı olduğu ve sık sık telefonla görüştüğü kaydediliyor. Halen yakalanamayan Muzaffer T.'nin “Aslan'ın bağlantılarını kuran kişi” olduğu belirtiliyor. Muzaffer T.'nin ev ve işyerlerinde arama yapan polis ilginç belgelere ulaştı. Aramada ele geçirilen ‘İstihbarat ve Gerillanın El Kitabı' isimli dokümanın illegal yayın olup olmadığı araştırılıyor. Evde ayrıca, “Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi, 2005, Ankara” kaşeli bir kitapçık ile Türk Solu dergisinin tüm sayıları ciltlenmiş halde bulundu. Saldırgan Aslan'ın çantasından da Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'nin üst düzey bir yöneticisine ait kartvizit ile Ulusal Haber adına düzenlenmiş bir kimlik çıkmıştı. Aslan'ın bağlı bulunduğu ‘Yeditepe Hukuk Bürosu' ile evinde yapılan aramada ise porno CD'ler, aşk mektupları ve Türk Solu, İleri, Yeni Hayat, Aydınlık ve Dolunay gibi dergiler bulundu. Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak yürütülüyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan uzmanlar da zaman zaman Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, ellerindeki bilgileri polisle paylaşıyor. Bulgular birlikte değerlendiriliyor. Alınan bilgilere göre, olayla ilgili sis perdesini aralamaya başlayan polis, ilginç bağlantılara ulaştı. Avukat Alparslan Aslan'ın eylemi gerçekleştirmek üzere Ankara'ya geldiğinde Ata Ocakları eski başkanlarından avukat Tarkan T. ile hem telefonda hem de yüz yüze görüştüğü belirlendi. Gözaltına alınan Tarkan T.'nin, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği ile ilişkili olduğu tespit edildi. Avukat Tarkan T.'nin, Danıştay soruşturmasında kilit rol oynayan eski yüzbaşı Muzaffer T. ile de irtibatlı olduğu anlaşıldı. Tarkan T.'nin, daha önce Ankara'da silahlı saldırıya uğrayan Hüseyin Tanrıverdi'yle ilgili soruşturmada da gözaltına alındığı öğrenildi. Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırı ile Sauna Çetesi arasında benzerlikler ön plana çıkıyor. Her iki organizasyonun da ortak noktası ulusalcı gruplar ve çete ilişkileri.
Sauna Çetesi’nde Yüzbaşı Nuri Bozkır, emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, başkomiserlikten ihraç edilen Tamer T. ile çete lideri Kasım Zengin'in isimleri yer almıştı. Danıştay saldırısıyla ilgili olayda ise ordudan ihraç edilen Muzaffer T.'nin kilit rol oynadığı belirtiliyor. Sauna Çetesi’nde Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın "Türk Mukavemet Tugayı adına hareket ettikleri"ne ilişkin konuşmalar, ifadelere ve telefon kayıtlarına yansımıştı. Danıştay saldırısında ise yine Türk Mukavemet Tugayı, Türk İntikam Tugayı ve Vatansever Kuvvetler Güç Birliği isimleri ön plana çıkıyor. Bu arada olayın kilit ismi konumundaki Muzaffer T. saldırının olduğu günden beri kayıp. Komşularının ifadesine göre emekli yüzbaşı evden ayrılırken ‘Çanakkale gezisine gidiyoruz’ demiş. Apartman yöneticisi İlyas Hacıhaliloğlu, emekli yüzbaşının olay günü saat 12.00 sularında eşini de alarak arabasıyla gittiğini ve o günden beri kendisinden haberdar olmadıklarını belirtti. Sauna Çetesi ile Danıştay baskını arasında ilginç bir kesişme de görüldü. Sauna soruşturmasında tutuklanan eski başkomiser T., Emniyet'te görev yaparken PKK örgütünce uyuşturucu pazarı sebebiyle Almanya'da öldürülen Ertuğrul Yılmaz soruşturmasını yürütüyordu. Ancak başkomiserin yürüttüğü soruşturma dosyası Başkent polisinin 2004 yılında yürüttüğü bir operasyonda ortaya çıkmıştı. Son model bir jeep'i durduran oto hırsızlığı bürosu ekipleri, Ata Ocakları eski Başkanı Ayhan Parlak'ın kullandığı otonun içinde Danıştay baskınında da kullanılan Glock marka silahlar ve polisin Ertuğrul Yılmaz soruşturmasıyla ilgili dosyasını bulmuştu. Ayhan Parlak'la bağlantısı telefon kayıtlarıyla ortaya konulan Tamer T. meslekten ihraç edilmişti. Danıştay'a silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Aslan'ın Ankara'da ilk görüştüğü kişi olan avukat Tarkan T.'nin de yine Ata Ocakları eski başkanı olduğu anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Aslan'a yardım ettikleri savunulan Osman Y. ile Mehmet A.'nın ‘silahla adam yaralamak' başta olmak üzere çok sayıda suç kaydı var. Polis, şubat ayındaki Küre Operasyonu sırasında Sauna Çetesi benzeri 11 ayrı grubun faaliyet gösterdiğini belirlemişti. Üst düzey bir yetkili, "Sauna Çetesi’nde ilişkiler net olarak ortaya konulabilseydi bu gruplar ortaya çıkarılabilirdi. Biz Danıştay'a saldırı düzenleyen grubun belirlediğimiz 11 ayrı gruptan biri olduğunu değerlendiriyoruz. Bu grupların birbirleriyle üst noktada irtibatı bulunuyor." şeklinde konuştu...