Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #945

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
4 Kasım 2008       Mesaj #945
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Ankara'da esrarengiz soygun

gp 309634
spacer

ADD yöneticisi, Hacıbektaş Belediye Başkanı, Emekli General Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun Ankara’daki evi soyuldu. Evdeki bazı dosyalar ve evrakların yanı sıra ziynet eşyaları da çalındı.

ANKARA- Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu üyesi, Hacıbektaş Belediye Başkanı ve emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun Ankara’daki evi soyuldu. Evdeki bazı dosyalar ve evrakların yanı sıra ziynet eşyaları da çalındı. Selmanpakoğlu, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, Genel başkanlığını yaptığı, Atatürkçü Düşünce Derneğinde, dört dönemdir yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor.

Dün gece Selmanpakoğlu’nun Dikmen semtindeki bir sitede bulunan evine gelen kimliği meçhul kişiler, evde kimsenin de bulunmamasından yararlanarak, dairenin kapısındaki kilidin göbeğini çıkarıp, çelik kapıyı açtılar. Dokuzuncu kattaki daireye giren hırsızların, bütün evi, tüm dolap ve çekmeceleri karıştırdıkları belirlenirken, özel bir şey aradıkları izlenimi de doğdu.

24 SAAT POLİS VAR

Olaydan sonra evde inceleme yapan Asayiş Şubesi Hırsızlık masası ekipleri, parmak izi taraması yaptı. Aynı sitede, Danıştay Başkanı Mustafa Birden’in de oturduğu ve 24 saat koruma polisi ile sitenin özel güvenlik görevlilerinin de bulunmasına rağmen soygunun gerçekleştirildiği öğrenildi. Hacıbektaş Belediye Başkanı olan Selmanpakoğlu’nun Ankara’daki evinin genelde boş olduğu ve ailesinin zaman zaman eve uğradığı bildirildi.

1944 yılında Hacıbektaş’ta doğan Emekli Tuğgeneral Selmanpakoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığında Şube müdürlüğü yapmış, Kara Harp Okulunda Dekanlık görevinde bulunmuş ve Burdur 58. Topçu Tugay Komutanlığı görevinde bulunmuştu. 2000 yılında emekliye arılan Selmanpakoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezinde de Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor. Selmanpakoğlu, 2004 yerel seçimlerinde Hacıbektaş ilçesinde bağımsız belediye başkanı seçilmişti.

GAZETEPORT