Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
''ben merkezi'';(içinde ben merkezli düşüncenin özellikleride mevcut)
Her konuda fikir sahibidir. Üstelik güya en iyi fikrin sahibidir. Karşısındakinin kendi fikirlerinden farklı bir fikri olursa da
- “Bak ben şunu bunu senden bu kadar daha fazla yaşadım, okudum, gördüm. Sen benim yaşıma gel, benim okuduklarımı oku, yaşadıklarımı yaşa…” tavrına girer.
Fikrisabittir, övmez, övgü ve ilgi bekler. Odur sadece var olan, kendisinden gayrısı önem arzetmez.
İğnelemeye, aşağılamaya bayılır ama bunu alenen yapmaz. Bir kaşı yukarıda konuşur, üstten bakar. Kendisine eleştiri getirildiğinde ise kırmızı bir renkle;
- “Sen kim oluyorsun ki” ile lafa başlar.
Çünkü o katedilebilecek yolları katetmiştir de, diğerleri bu yolda yürürken onlarla dalga geçmek maksadındadır. Ama yine de kendisini sevimli ve ilgi çekici bulur!
Kendine sormaz ki; Be biçare hazret, kendi eksikliğinin farkındalığını yaşıyorsun da, bu nedenle kendini sürekli diğerleri ile kıyaslayıp “Amman ben ne büyük insanım” övgüsünü arıyorsun. Bırak buna insanlar karar versin. Kendi yaptığın tahtında, kendinin sultanı olmuşsun neye yarar.
Yaşanmışlarından aldığın tecrübe ve bilgi hep ıskartalar olmuş da, bunun farkında değilsin. Kişinin aynası işidir. Yap, ortaya koy da biz de bakalım tadına ama “Kötü olmuş” dediğimizde işte erdemin orada başlar. İşin olmamış ise, sen de daha olmamışsın demektir.


bu bilgileri,n ışığında kendiniz ben merkezli bir hikaye yazabilirsinizMsn Happy
Quo vadis?