Slapstick isimli romanı ile kalbimde yer etmiş tarzımı yansıtan yazar..Çoğu zaman elizabeth karekteri ile özdeşleşmişimdir ancak önce sanırım elizabeth ve wilbur kardeşlerden söz etmeliyim..
spoiler
normalden çok uzun ,çirkin ve neanderthaloid olarak nitelendirilen wilbur ve elizabeth ikizleri aslında çok zeki oldukları halde neşeleri bozulmasın diye gerizekalı gibi davrandıkları çocukluk dönemlerine ailelerinin çok üzüldüğünü düşünerek son verirler ve kafa kafaya verip gerçeği açıklayan bir mektup yazarlar ..ikizler aralarında telepati ile anlaşmaktadırlar wilbur sol elizabeth sağ beyin yarımküresini oluşturur ve birlikte evrenin sırlarını çözebilecek müthiş bir dehaya sahiptirler ancak gelen doktor ve uzmanlar onlarla aynı fikirde değildir.böylece tek başına orta zekalı vasat bir adam haline gelen wilbur üniversiteye gider ,ülkenin başına gelen korkunç veba salgını sonrası başkan olur ..her aileden sadece bir kaç kişi sağ kalmış olduğu için hiç kimsenin yalnız kalmayacağı isim ve numaralara dayanan bir kodlama ile yapay aileler oluşturur ..aileler rastlantısal olarak kodlandığı için aynı ailenin fertleri başka yapay soyadları taşır wilbur bir daffodil'ken elizabeth bir chipmonktur ...bir de numaralama vardı ama onun nedenini hatırlamıyorum daffodil 18 gibi
Elizabeth ise gerizekalı ve deli statüsünde bakım yurdunda yetiştirilir ..wilbur un tüm "aslında tüm iyi fikirler ondan çıkıyordu ,o benden daha zeki " diye yaptığı itirazlar dinlenmez ...
küçük çinli adamlar ,ölüler dünyasıyla bir boru aracılığıyla görüşme ...yani bu kitap kısacık müthiş bir imge ve absürd eğlence fabrikası ve şifre yığınıdır zeka oyuncağıdır
mahvetmediğim kısmını kendiniz okuyun
ya da benim yazdıklarımı unutun ..okuyun
müthiş
sahaflarda hi -ho adıyla dada yayınevi baskısı olarak bulunabilir müge mengü diye bir çevirmen çevirmişti
şimdilik başka baskısı yok(zaten ondan spoil ettim)
lonesome no more-artık yalnız değilsiniz diye iki isimli kitaplardan biridir
http://kitap.antoloji.com/hi-ho-kitabi/
otostopçunun galaksi rehberi ve william blake ile birlikte kender-porchumda gezer birbirlerine sürterek aşınırlar