Arama


B.L.A.C.K - avatarı
B.L.A.C.K
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #2
B.L.A.C.K - avatarı
Ziyaretçi
Strese Girmemek Icin Neler Yapmaliyiz ?
1-Hayatta kendinize ilk is olarak bir hedef belirleyin.Yani tamam muhendis olabilirsiniz.Avukat , isletmeci,psikolojik danisman ya da ogretmen olabilirsiniz.Ama sizin gercekte amaciniz ne .Uzun vadede neler planliyorsunuz yasaminizda.Bunu belirleyin.

2- Yasamda arzulariniz istekleriniz olabilir.Lutfen yeri geldiginde duygularinizi aciga vurmaktan cekinmeyin.Duygularinizi bastirmayin ki sonrasinda kafanizda acaba boyle mi yapsaydim seklinde bir soru isareti belirmesin.

3-Zor ve stresli bir durumla karsilastiginizda eger karar vermeniz gerekiyorsa bunu iki sekilde yapin:
a-Oncelikle alacaginiz karari soyledigine guvendiginiz insanlara danisin.Bir cok insana danisin ve ortak bir sentez olusturup en dogru karari verebilesiniz.
b-Alacaginiz kararin uzerinde siki dusunun.Kararinizi alin.Ancak kararinizin sonucunda ne olursa olsun bu karari sizin , kendinizin buyuk bir cesaretle verdiginizin farkinda olun.Alacaginiz kararlarda elbetteki diger insanlara da danismalisiniz.Ancak son karari siz vereceksiniz.Bunu untmayin.

4-Aklinizin sizi kontrol icin degil ,size yardim icin yaratildigini unutmayin.

5-Problemleriniz ne kadar sert olursa olsun , siz siz olun problemlerinizle ayni sertlikte mucadele etmeyin.Boyle bir durumda probleminizi kazanabilirsiniz belki.Ama Bu cetin carpisma sizden de cok seyi goturur.Isi bir miktar zamana birakin.Unutmayin zaman en onemli tedavi ve olumlu enerji birikimi kaynagidir.

6-Kendinize guvenin.Sunun farkinda olun; siz bu yaziyi okudugunuz sirada birden bire gecmisi dusunun.Okul hayatinizi, Aile icindeki aile kavgalarini, mahallede arkadaslarinizla yaptiginiz kavgalariniz......Simdi birde soyle dusunun .Butun bu zorluklari kim asti? Butun bu Zorluklari nasil astiniz?Tabiki siz astiniz ve su anki
yasiniza kadar geldiniz.Turlu yontemlerle. Eger bu yasa kadar turlu zorluklar yasayi bu yasa kadar geldinizse, bundan sonrada karsiniza cikacak turlu zorluklar olacaktir ve siz bunuda asmak zorundasiniz.Yasam adina.Bunun farkinda olun...

7-Baskalarina olan bagimliliginizi azaltin.Bu sizin kendinize olan oz-sayginizi gelistirecek ve sizin benlik alginizida genisletecektir.

8-Gecmis deneyimlerinizi sik sik hatirlayin.

9
-Kendinizi tanimaya calisin ve bunun icin de kendinize zaman ayirin , firsat verin.

10-Yasamda esnek olmaya calisin.Kendinizi ve baskalarini sik bogaz etmeyin.

11-Yasaminizi planli ve organizasyonlu yasayin

BAKINIZ Stres Nedir? Stres Yönetimi
Son düzenleyen Safi; 27 Şubat 2018 02:31