Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
örneğin arkeolog
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Arkeologların çalıştıkları kuruluşlar; üniversiteler (öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak), Müzeler ve Anıtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli müzeler, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulları, özel müzeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Maden Tetkik Arama Enstitüsüdür.


örneğin stilist
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Stilistlerin iş bulma olanakları oldukça yüksektir. Stilistler; konfeksiyon, butik ve ısmarlama giyim, triko, deri, ihracaat firmaları, özel kurum ve kuruluşların giyim atölyelerinde iş bulabilirler. Bayanların bu alanda çalışma oranları oldukça yüksektir. Stilistler, edindikleri bilgi ve becerileri, giyim sektöründe modelistlik, konfeksiyonculuk, moda tasarımı gibi alanlarda kullanabilirler.

örneğin felsefeci;

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Kurum ve Kuruluşlarda “Halkla İlişkiler Uzmanı” olarak ya da eğitim kültür planlama, değerlendirmeyle ilgili bölümlerde çalışabilirler. Felsefeciler en az 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji dersi aldığını belgelendirenler ile Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamlayanlar orta dereceli okullarda “felsefe grubu” öğretmenliği de yapabilirler. Düşünce üretebilen ve yazılı olarak aktarabilme yeteneğine sahip olan felsefeciler, yazar olarak basında iş bulabilirler.



----->ancak hangi meslek dalında iş bulma olanaklarınızı belirtmemişsiniz belirtirseniz seviniriz...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.