Arama

Ter ve Terleme - Tek Mesaj #5

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
14 Kasım 2008       Mesaj #5
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Aşırı terleme botoks ile tedavi edilebiliyor


terle300


Özellikle koltukaltı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde karşılaştığımız bölgesel aşırı terleme yaz sıcaklarının da etkisiyle pek çok kişinin hayatını kabusa çevirebiliyor. Olayın psikolojik ve sosyal etkileri de var.

Bölgesel aşırı terlemeler genellikle bünyeseldir ve herhangi başka bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmazlar. Stresle ya da sıcaklıkla terleme artar. Koltukaltı terlemeleri giysilerin ıslanması ve koku gibi problemler ortaya çıkarır. Ayak terlemeleri, mantar enfeksiyonlarına zemin hazırlar. Avuç içi terlemeleri ise yazı yazarken, bilgisayar kullanırken, tokalaşırken
sıkıntı yaratan bir durum halini alabilir.

Tedavide aluminyum tuzları içeren kremler ve iyontoforez gibi geleneksel tedaviler yanında son yıllarda botoks enjeksiyonları kullanıma girmiştir. Botoks zerkedildiği bölgede sinir iletisinin terbezine ulaşmasını engeller ve terbezleri salgı yapmaz. Özellikle koltukaltı terlemelerinde çok başarılıdır ancak el ve ayak tabanında da kullanılabilir.

Enjeksiyonlar 10-20 noktaya deri içine yapılır. Bu işlemin sonuçlarını hastalar 1-3 hafta içinde farketmeye başlarlar. Terleme tek bir enjeksiyondan sonra 7-11 ay kadar durur. İşlemin ciddi bir yan etkisi yoktur.

Botoks ile yapılan aşırı bölgesel terleme tedavisi sonuçları hastalar açısından çok yüz güldürücüdür ve yaşadıkları sosyal ve psikolojik zorluklardan geçici olarak da olsa kurtulabilirler.

Nasıl uygulanır?

Terlemenin en yoğun olduğu bölgeyi görmek için renk veren bir solüsyon sürülür. Botoks, çok ince uçlu iğnelerle terleyen bölgeye sık aralıklarla uygulanır. Uygulama yaklaşık yarım saat sürer. Enjeksiyon yapılan bölgede ağrı olmaması için sıklıkla lokal anestezik krem kullanılabilir veya enjeksiyon bölgesi kısmi olarak uyuşturulabilir. Uygulamadan hemen sonra kişilerin günlük aktivitesine geri dönebildikleri botoks tedavisinde, uygulamadan sonraki iki hafta içinde iyileşme gözlendiği belirtiliyor. Etkisi 8-10 ay süren botoksun etkisi geçmeye başladığında ikinci uygulama yapılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.