Bu tür konulari hem tarihi yönden hemde Kaynaklari ile ele almak daima en güzelidir..Bunun icin baslangic olarak söyle baslayayim ben...
Kadinla tokalasmak islamda yasakmi ??
Hayreddin Karaman gibi saygın din âlimlerinden oluşan bir kurulun yazdığı ve Diyanet Vakfı'nın yayımladığı "İlmihal" kitabı, "Kadın ve erkeğin tokalaşmasını yasaklayan bir ayet olmadığı gibi, Hz. Peygamber'in bu yönde bir sözü de yoktur..." diyor!
hadis profesörü Hayri Kırbaşoğlu'na sordum, cevabı şöyle:
"Peygamber Efendimiz zamanında, sosyal hayatta kadınlar ve erkekler için tahsis edilmiş ayrı mekânlar yoktu. Kadın ve erkek sosyal hayatta ayrıma tabi değildi. Buna abdest almak, mescide gitmek, pazar yeri ve eğlenceler dahildir; ayrım yoktu."
Kırbaşoğlu devam ediyor:
"Peygamberimiz zamanında özgürlük esas, kısıtlamalar istisna idi. Zamanla tersi oldu, özgürlük istisna, kısıtlamalar esas hale geldi. Zamanımızda da böyle maalesef."
MİLLİYET İNTERNET - YAZARLAR
Gördügümüz gibi Diyanet olsun, Hayreddin karaman olsun bu konuda ne bir ayet var diyor ( ki gercekden böyle bir ayet yoktur) nede sahih bir hadis mevcut diyor..
Özetle belirtmek gerekirse, kadın ve erkeğin tokalaşmasını yasaklayan bir âyet olmadığı gibi Hz. Peygamber’in bu yönde herhangi bir sözü de yoktur. Resûlullah’ın kadınlardan biat alırken onlarla tokalaş-mamış olması, o toplumda kadınlarla tokalaşma âdetinin mevcut olmadığından, Resûl-i Ekrem’in kadınlarla tokalaşmayı câiz görmediği şeklinde değil de kadınlarla biatlaşmada toplumun kültürüne uygun bir usulü uyguladı-ğı şeklinde anlaşılmalıdır. Bu sebeple, bu yöndeki riva-yetlerden sarih bir yasaklama hükmü çıkarmak doğru ol-maz. Ancak o dönemde kadınlarla erkeklerin tokalaşmaları gibi bir âdetin bulunmadığı bilinmektedir.
Ben torunum yasindaki ogrencinin elini sikmak istiyorum. 'sen sikma' diyecek. Niye? Oradan hir cikaracak,
egitim muessesesi ile halki birbirine dusurecek. Hasa boyle birsey Kur'an'da yoktur! Olsa bile Islam'da Zaruret Prensibi diye birsey vardir. Zorunlu hallerde yasaklar bile zorunlu hal gecinceye kadar askiya alinir. Sen samimi bir dindar olsan o prensibi isletir, halki burada yemezsin. Peygamber kadinlarla tokalasmamistir. Dogru, ama sen kimi kandiriyorsun? Bunlarin dinde izahi yapilmis, prensipleri belli.
Peygamber hayatinda sogan, sarimsak da yememis. Yasak mi sogan, sarimsak yememek, Islam'da?! Peygamberimizin nubuvvetinden kaynaklanan, ona indeksli ozel tavirlari vardir. Ama bunlar ummetini baglamaz. Bunlar bellidir, tokalasma da onlardan biridir. Niye yalan soyluyorsun millete dupe duz? Kendisi tokalasmamistir kadinlarla ama sahabisine diyor ki 'git benim adima surada toplanan kadinlardan bey'at al gel.' Yani onlarla el sikisarak vekalet al gel. Yasak olsa gonderir mi? Sogan yemiyor, sarimsak yemiyor. Bazi hayvanlarin etlerini yemiyor. Halk kendini bunlari yemekten cekince: 'ben yemedimse o benim zevkim, bazi ozel durumlarim var. Millete haram, yasak filan yok, yiyin.' diyor. Bunlari bu millet bilmiyor diye niye yalan soyluyorsun sen? Kur'an-i Kerim kadin , erkek birlikte veya ayri ayri yemek yemenizde bir beis yoktur diyor. Eeee, sen niye insanlari haremlik-selamliga tabi tutupta putperest Bedevi orfunu getirip satiyorsun Hz. Peygamber'in burada hassas oldugu bir tek sey var. Diyor ki: 'birbirine mahrem olmayan, bir erkekle bir kadin -ozellikle gencler- tohmete, saibeye,ithama vesile olur diye; tohmet yaratacak sekilde uzun sure basbasa halvet halinde bir yerde kalmasin.' Bunu soylemeyen bir terbiye var midir? Ne diyecekti yani peygamber? 'cekilsinler bir merdiven altina, orada kalsinlar' mi diyecekti?
Birbiriyle gorusen musluman aileleri arasinda niye boyle bir maskaraligi sergiliyorsun? Nerden cikariyorsun bunlari? Butun bunlar dinin ulkemizi ve insanimizi nasil manipule etmek icin kullanildiginin delilleridir. Bunlari anlamak icin profesor dinlemeye gerek var mi Allahaskina!? rica ediyorum sizden! Kur'an'i okursaniz goreceksiniz. Muezzin dinlemeye bile gerek yoktur bunlar icin.
DKBT(Sylesi)/Yasar Nuri ztrk Aramizda
(Yasar nuri öztürk ile söylesi)
Simdi ALLAH icin hanginiz tokalasmakdan Sehvet duygusuna kapilipda tahrik oldunuz? Öyle biri varmi aranizda? öyle birsey oldumu size? eger oldu ise ( cok affedersiniz ) Sapiksin denilmezmi bu tür insana?..`Öyle ya, sen bir el vermeklen tahrik oluyorsan, ALLAH muhafaza, biraz kol görünce tecavüze baslarsin , bununda adi illaki sonucda " Sapik" olur...ALLAH bu tür insanlardan cümlemizi korusun evvela!
Kurani kerimde bu tür yasak yoktur!! Yüce Rabbülalemin mirasi bile en ayrintili sekilde dile getirmisken, Kadinlarin mahrem bölgelerini tek tek saymisken tokalasmaya hic yaklasmamis bile...Bu durumda (hasa) Allah kuranda birseyi eksikmi birakdiki , bir takim Ulema diye gecinenler ALLAHIN kitabini tamamlasinlar? Yapmayin , insanlara Islami zorlasdirmayin...!
Su bir gercekdirki, Kadin erkek kapali bir odada, beraber durmasi hos karsilanmaz... Peki niye? Birsey yapmamis olsaniz bile, Dedikodu cikabilir...Ama tokalasmadan dedikodu cikmaz.
Cok affedersiniz homoseksuel bir erkek erkekle tokalasabiliyor, Lesbiyen bir bayan bayanla kucaklasabiliyor..Ama erkek kadina el verip tokalasdimi kiyamet kopuyor...
Bu ayni seye benziyor..Kadinin sesi avretdir deyimine...Oysa Saafi Mezhebine göre Kadinin sesi avret degildir... Ne hikmetdirki, peygamberimiz Muhammed Mustafa(sav) zamaninda kadinlarlan konusdugu, onlarin derdini dinledigi, Peygamberin hanimlari ile konusuldugu vesaire gibi rivayetleri görmemislikden gelirler...
Kadinlarimiza deger verelim, onlar analarimiz, bacilarimiz, hanimlarimiz!! Bir Millet kadinlarina sahip cikamiyorsa, o millet ; milletlikden cikmisdir, o artik yikilmaya mecburdur!!
vesselam....