Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ellerimizi yıkarken sabunla 22 ye kadar sayarak ovuşturarak yıkamalıyız.mikroplar ölmesi için gerekli bir uygulamadır.


“Ellerimizi yıkamayı bilmiyoruz”

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görevli çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgay Özbakır, tuvalet kullanma eğitiminin yetersiz oluşunun, çocuk felci, ishal, tifo, dizanteri ve kolera ile Hepatit A hastalıklarının artmasına neden

olduğunu söyledi. Özbakır Tuvalete girmeden önce ve çıktıktan sonra, elleri sabunla 22’ye sayıncaya kadar ovuşturularak yıkanması gerektiğini belirtti.
İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görevli Dr. Turgay Özbakır Tuvalete girmeden önce ve çıktıktan sonra, eller sabunla 22’ye sayıncaya kadar ovuşturularak yıkanması gerektiğini vurgulayarak; . İyi yıkanmayan ellerin temas ettiği eşya ve yiyecekler, sınıfların kapı kolları, tuvaletteki musluklar dünyada her bir dakikada 6 çocuğun ishalden, 4 çocuğunda gıda zehirlenmesinden ölmesine neden oluyor” dedi. Elleri sabunla yıkamanın mikropları öldürmeye yetmediğini belirten Özbakır, sözlerini “Sabunlar mikropları öldürmez, ancak uzaklaştırır. Her bir mikrop uygun ortamda 8 saatte 17 milyon tane olabiliyor. İnsanlarda halsizlik ve yorgunluğa neden olan Hepatit A tuvalet yoluyla bulaşır. Türkiye’de tuvalet kullanmayan hane sayısı yüzde 31.3, tuvaleti bulunmayan hane sayısı yüzde 6, tuvaleti kullanmayı bilmeyenlerin sayısı da yüzde 40. Bu rakamlar, Türkiye’deki çocuk felci, ishal, tifo, dizanteri, kolera ve hepatit A hastalıklarının neden yaygın olduğunu göstermektedir” şeklinde tamamladı.
alıntı