Arama

Psikolojik Testler - Tek Mesaj #11

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
15 Kasım 2008       Mesaj #11
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Thomas Kişilik Envanteri


* Sistem özünde bir kişilik envanteridir. Sadece işe alımlarda değil, var olan personelin de değerlendirilmesi açısından son derece tutarlı, güvenilir ve doğru bir araçtır.

* Tutarlılık, geçerlilik ve doğruluk bağlamında minimum % 85 lik bir orana sahiptir.

* İngiliz Psikoloji Derneği’nin dünyada kullanılmakta olan en popüler kişilik envanterleri arasında yapmış olduğu araştırma sonucunda Thomas Kişilik Envanteri güvenilirlik, tutarlılık ve doğruluk bağlamında ilk sıralarda yer almaktadır. ( İngiliz Psikoloji Derneği tamamen bağımsız ve tarafsız bir dernektir. )

* Thomas sistemi, bireye maksimum 8 dakika içinde sıfat bazında doldurtulan ve sadece 24 satırdan oluşan tek bir değerlendirme formunu içerir.

* Doldurmuş olduğunuz tek bir formun ardından sistem size birey ile ilgili 19 farklı başlık altında yazılı rapor ve bir grafik sunar.

* Thomas Kişilik Envanteri dünya çapında 60 ülkede kullanılmaktadır.

* Sistemden tüm raporları İngilizce olarak, 7 tane raporu da Türkçe olarak alabilirsiniz. ( PPA, Güçlü – Limitli, Aday Değerlendirmesi, Kariyer Rehberi, Eğitim Gereksinimleri, PGA – Tanım, PGA – Birey/Görev Karşılaştırması )

* Sistem bilinçaltı yada bilinçüstü yanıltma amaçlı dolumlarda, değerlendirme formundaki kontrol noktaları çok güçlü olduğu için geçersiz profil vererek sizi uyarır.

* Thomas’ın bir diğer avantajı ise, sistemi bizden bağımsız olarak kendi bilgisayarınızdan kullanacak olmanızdır.

* Bireyle ilgili grafik ya da raporları kendi yazıcınızdan alabiliyor olabilmeniz için bilgisayarınıza ücretsiz olarak “Thomas Key” yazılım programı kurulur.

* Böylece bize bağımlı olmaksızın bireyle ilgili istediğiniz raporları veya grafiği anında kendi yazıcınızdan alabiliyor olacaksınız. Programın bir kopyası cd olarak size bırakılır.

* Sistemi kullanmanızda gerekli bir elektronik sayaç / güvenlik aracı vardır. Dongle dediğimiz bu elektronik sayacın içine değerlendirmeye alacağınız kişi ve rapor sayısına göre belirlenen miktarda ünite yüklenir.( Alınan ünitelerin son kullanma tarihi yoktur. ) Aynen akbil mantığında olduğu gibi sistemden grafik ya da rapor alındıkça otomatik olarak sayaçtan üniteler eksilir. İhtiyaç duyulduğunda tekrar sayacın içine ünite yüklemesi tarafımızdan yapılır. “Thomas Key” yazılım programınız yüklü olmasına rağmen bu aparat olmaz ise sistem çalışmaz.

* Thomas Sistemi’ni kullandığınız sürece bireylerle ilgili sistemden aldığınız grafiklerin yorumlanmasında sistem eğitimi almış olsanız dahi telefonda gerekli destek ücretsiz olarak verilir ve sorularınız anında yanıtlanır.

* Thomas Sistemi’ni daha verimli ve ekonomik olarak kullanabilmeniz için iki yarım gün eğitim almanız tavsiye edilir.
* “Thomas Sistemi” eğitimimiz ile, 4 faktör (D.I.S.C) tek tek ayrıntıları ve örnekleriyle incelenmekte olup, hayat boyu kullanabileceğiniz bu bilgiler ile kendi kişiliğimizi bilimsel olarak çok daha doğru ve ayrıntılı olarak tanımış olacağız.

* Bir anlamda bireysel farkındalık yaratarak kendimize ve etrafımıza bakış açımızı değiştireceğiz. Bunlara ilaveten grafik okumayı öğrenerek hem zamandan kazanacağız hem de maliyeti büyük oranda düşüreceğiz.

* Bireyin sergilediği beden dili, genel davranış yapısı, tarzı, tavrı veya söyledikleri ile ilgili olarak vereceğimiz ipuçları ile de şu an tanıdığımız veya hiç tanımadığımız insanlarla ilgili tanımlamalar yapabileceğiz.

* Aynı zamanda bu eğitimde uygulamalı “Görev Analizi Çalışması” da yapılmaktadır.

* Bu çalışma ile görevin davranış gereksinmeleri belirlenir. (Ücretsiz bir çalışma olup, her pozisyon için ayrı ayrı yapılmaktadır)

* Yeni personel alımlarında, her görev için ayrı ayrı davranış profillerini belirleyecek ve doğru göreve doğru kişileri getirmenizi sağlayacağız.

* Aynı mantıkla şu an çalışan bireylerin görevleriyle ne kadar uyumlu olup olmadığını da görme şansınız olacak.

* Bu durumda gerekirse çalışan bazı bireylerin görevlerinde değişiklikler yaparak, mevcut kadroyu daha doğru ve daha verimli kullanır hale getireceksiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 10 Aralık 2015 19:37