Arama

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
konuya hakim bir arkadaşımın konu hakkındaki fikirleri şöyle;

asii genç adlı kullanıcıdan alıntı viewpost
Selam bilgisyarım arada bir kitleniyor ve hiç çözülmüyor ancakki reset atmam lazım bu kitlenme günde 3 - 4 kez oluyor nedeni ne olabilir acaba ??
Ayrıyettende mozilla buna neden olabilirmi tarayıcı _?_
Kullandım sistem:
pentium 2.88 ghz 768 ram
xp home edition
DSL 128 Kbps - 8 Mbps

Acaba format atsam bu kitlenme ler bitenmi _?_

Format atarsanız bu sorun ortada kalmaz ancak olan nedenleri şöyle sıralayabilirim. Windows unuzu fazla kullanımdan veya fazla program kurup kaldırmaktan dolayı amiyane tabirle şişme tabir edilen bir durum ortaya çıkar. Yani öncekine dayanarak çalışmasında olağandışı sebepler oluşur. Bazı kimseler diyebilir: Ben bikaç senedir format atmadan rahatlıkla kullanıyorum diye. Dediğim gibi bilgisayarın aktivitesinin çoğunluğuna bağlı bişey bu. Bilgisayarı deneme tahtası gibi görüp program yükledikten sonra beğenmeyip onu kaldırınca bir zaman sonra windowstan eski çalışmasındaki performansı beklemek biraz garip olur.

Başka bir sorunda şu olabilir: windowsun standart çalışmasından (yavaş çalışmayı kastediyorum) rahatsız olup da optimizasyonlar yapıp da fazlaca yüklenmiş olma ihtimalinizde olabilir. Bu ihtimalde işlemcinize normalden fazla yük bineceği için. Isınmalarda kitlenmelere sebep olabilir.

Sorunların en acısı bu bence: işlemcinize ve ekran kartınız çok tozlanmıştır ve aşırı ısınmaya mahal vermektedir
. Tabi bu son söylediğim ilk başta sözünü ettiğim format işini yalanlar. Temizlemekten başka çare kalmıyor burada.

daha çok bilgi ve konunun devamı için lütfen tıklayın..

Quo vadis?