Yoğurdun suyu... birkaç gün içinde kendiliğinden ayrılır.İçindeki vitaminler suyuna geçtiğinden, yerken yoğurdu mutlaka suyuyla karıştırmalısınız.
Patatesleri kızartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atin. Daha az yağ çekerler.
Sebze pişirirken... yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
Sebzeler haşlanarak ...kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır.
Soğan kavururken... pişirmeye başlamadan önce biraz un serperseniz kararmasını önlemiş olursunuz
Patatesin pişirme... suyuna bir kasık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
Havuç...daima kaynar suya atılır, piştikten sonra hemen soğuk suya tutun, rengini muhafaza eder.