Cenaze videosu
HABERTÜRK Video Binlerce seveni uğurladı
Pankreas kanseri nedeniyle önceki gün hayata veda eden Karadeniz müziğinin unutulmaz ismi Erkan Ocaklı, binlerce seveninin katıldığı törenle toprağa verildi.
MÜCAHİD YAPICI / İSTANBUL
Tedavi gördüğü hastanede 1,5 senedir yakalandığı pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden sanatçı Erkan Ocaklı'yı son yolculuğuna binlerce seveni uğurladı. SANAT CAMİASI YALNIZ BIRAKMADI
Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında vatandaşlar cami avlusuna sığmadı. Sanat camiasından çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde Ocaklı'nın eşi ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazına, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılardan İsmail Türüt, Kamil Sönmez, Cengiz Kurtoğlu, Erkan Ocaklı'nın eşi Nebahat Ocaklı, oğlu Acerkan Ocaklı, kardeşi Mehmet Ocaklı ve binlerce seveni katıldı. Vatandaşların büyük bir kısmı cami avlusunun dışında kaldı. Kardeşi Mehmet Ocaklı ile oğlu Acerkan Ocaklı taziyeleri kabul etti.
40 YIL BOYUNCA HİZMET ETTİ
Cenaze namazı öncesi konuşma yapan Vali Muammer Güler, sanatçının eserleriyle 40 yıl boyunca Türk halkına hizmet verdiğini belirterek, "Karadeniz müziklerini tüm dünyaya tanıtan bir isimdi. Hepimizin başı sağ olsun! Böylesine kalabalık bir cenaze herkese nasip olmaz, ailesine de bu inşallah teselli olur" dedi. Sanatçı Kamil Sönmez ise, "Çok önemli bir değeri kaybettik, herkesin başı sağ olsun. Ocaklı sanat camiası açısından büyük bir kayıp; ama cenazeye gelen insanlarla yaşayacaktır" diye konuştu. Cenaze namazının ardından Erkan Ocaklı'nın tabutu omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Sanatçı Erkan Ocaklı, Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Abimin ölüm nedeni kanser
Erkan Ocaklı'nın hayatını kaybettiği hastanede kanserden tedavi görenlerin yüzde 70'inin Karadenizli olduğunu söyleyen kardeşi Mehmet Ocaklı ise, "Şu noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Karadenizlilerin büyük bir çoğunluğu kanserden ölüyor" dedi.
Ülkemiz sanatcılarından olan: "Erkan Ocaklı",ya
Allahtan rahmet: Sevenlerine ise; Sabır ihsan etmesini diliyorum.
Mekanı Cennet olur İnşallah Allah tahsilatını affetsin.
Beni Ona sorsanız, 1 ölüyüm. Bana O'nu sorsanız tüm kalemlerim...