Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
20 Kasım 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
High Level Format

High level format eski msdos sürümlerimizde FORMAT C:/S/V şeklinde attığımız şuanda XP cdsini takmak suretiyle diskteki bölümleri yeniden biçimlendirdiğimiz olayın adıdır. komutu (Format Csmile kullanıyorsak tüm hard discimizi silip, herşeyin yeniden biçimlendirilmesine yarar. Ama eskide kaldı bu yöntemler artık.

High Level Format

High level format eski msdos sürümlerimizde FORMAT C:/S/V şeklinde attığımız şuanda XP cdsini takmak suretiyle diskteki bölümleri yeniden biçimlendirdiğimiz olayın adıdır. komutu ( Format C: ) kullanıyorsak tüm hard discimizi silip, herşeyin yeniden biçimlendirilmesine yarar. Ama eskide kaldı bu yöntemler artık.

FDISK

FDISK'ede ufaktan değinim, fdisk harddiscinizi bölümlere ayırmak için kullanılan bir komuttur. Artık bunuda XP Cd'si ile yapabiliyoruz. Ayrıca bedsector'lü alanları da fdisk ile saklayabiliriz.

Low Level format bunların hepsinden farklıdır. Çünkü Low Level Format'ın yaptığı şey Hard Diskinizi fabrika çıkışlı hale getirmektir. Hani cep telefonlarında olan fabrika ayarlarına döndür tuşu gibi bir şey.

Nerelerde Gereklidir?

Low Level Format hard discinizin gerçekten zarar gördüğü durumlarda kullanılmalıdır çünkü low level formatın yaptığı hard disc üzerindeki her şeyi boot sector ve partitionlar da dahil olmak üzere herşeyi silmektir. böyle bir şeyi kullanmak gerçekten riskli ve Low Level Format sadece badsector ve türevi büyük sorunlar için önerilir. Low Level Format gerçekten çok tehlikelidir ve hard discinizi tamamen öldürebilir. Ama badsectorlerde de sorunlı bölgeyi halledebilir. Nerden Bulunur bu LLF dosyası.

Low Level Format eski BIOS sürümlerinde dahili olarak gelirdi. Yani M.Ö. üretilen çoğu makinada biosa girdiğinizde low level format seçeneğini görmeniz mümkün. Fakat yeni bilgisayarlarda ve yeni bioslarda bu olay mevcut değil. Bu yüzden artık Low Level Format yapabilmemiz için Hard-Disc üreticisinin sunduğu programları kullanmak gerekmektedir. Bu programlar Low Level Fomat atmamıza yardımcı olabiliyor. Her donanım üreticisinin böle bir programı mevcut ki Seagate tarafından satın alınmadan önce Maxtor her modeli için LLF üretiyodu.
Alıntı