Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
23 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Hünnap


hunnap11


Genellikle Marmara, Batı ve Güney Anadolu'da bulunan, halk arasında “ünnap” ve “çiğde” olarak da bilinen hünnaba, bronşit, astım, soğuk algınlığı, kabızlık, üre ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılması nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bilinen Bileşimi:Şeker, nitrat, tartrat, pektin, müsilaj, C vitamini, tanen

Hünnap meyvası:Eczacılık da 21 günlük kürler halinde (sabah aç 2 tane meyve) , Kolestrol ve lipid düşürücü olarak kullanılır.

Hünnap Yaprağı: Çay olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.

Kullanım Şekli: 4 bardak süte 30-60 gr. meyve konularak 15-20 dakika kaynatılır. Günde 4 kere 1′er bardak içilir
Son düzenleyen Pasakli_Prenses; 24 Kasım 2008 16:16