Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
önceleri derin kuyular kazılıp içinde ateş yakılırdı ateş söndüğünde ise halen sıcak olan duvarlara hamur yapıştırılırdı. günümüzde bunun eğişik bir şeklini tandırlarda pişşen ekmekte görürürüz,sonraları üç ayaklı bir sac ve bunun üzerine yerleşen büyük bir sacın üzerindepişirilmeye başlandı. bunun bir örneğinide gözleme adı altındaülkemizde görüyoruz.sonraları taştan yapılma fırınların içinde ateş yakılarak ateş söndüğünde yanmış odunlar temizlenip hamur içine konmak suretiyle taş fırınlarda pişirilmeye başlandı..
günümüzde ise elektrikli fırınlar kullanılmakta

İnceleyiniz
Ekmek Hakkında Her şey - MsXLabs
Son düzenleyen Safi; 26 Ekim 2016 01:31
Quo vadis?