Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
CİLT KURULUĞU:
Ne yemeli:

Çok su için, avoado, zeytinyağı, narenciye ve kivi (içindeki potasyum vücudun su seviyesini ayarlar) gibi faydalı yağ içeren yiyecekler (hücre duvarlarını güçlendirip su kaybını önlerler) yiyin. Lahanadaki kükürt cildin kurumasını ve tahriş olmasını önler.

Sakınılması gereken yiyecekler:

Kahve ve demli çay gibi içecekler, iç dokunun ve derinin su kaybetmesine neden olur. Diyetisyen Esther Blum, margarin ve birçok kızartılmış yiyecekte bulunan trans yağlar ile hidrojene yağlar, iyi yağları azaltarak cildin kurumasına neden olduğunu söylüyor.

AKNE:
Ne Yemeli ?

Parlak kırmızı ve oranj meyve – sebzeler beta karoten içerdikleri için vücudun A vitamini eksikliğini onarırlar. L.A. Dermotoloğu Dr. Howard Murad, ayrıca yeşil yapraklı sebzelerin B6 Vitamini açısından zengin olduğunu ve ciltte oluşan kabarıklıkları azalttığını söylüyor. Bununla beraber, sivilce oluşumunu da azaltmış olurlar.

Sakınılması Gereken Yiyecekler

Aşırı tuz tüketimi, karides ve çeşitli yosunlar ciltteki yağ bezelerini uyardıkları için gözeneklerin tahriş olmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca bilinenin aksine saf çikolata akneye neden olmaz fakat tatlı tüketimi sonucundaki şeker alımının artması akne oluşumuna neden olur.