Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
25 Kasım 2008       Mesaj #3
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Tarım dışı kirleticiler enerji ve sanayi tesislerinin katı, sıvı, gaz atıkları ile evsel atıklar olarak özetlenebilir. Bu kirleticiler yalnız yakın çevresini kirletmekle kalmıyor, rüzgar, yağmur gibi hava hareketleri, toprak ve suyun geçirgenliği ile uzak çevreleri de kirletiyor ve bitki örtüsüne zarar veriyor.

Bu kirlenmenin tarıma doğrudan etkisi, yoğunluğa ve uzaklığa bağlı olarak bitki örtüsünün ölümünden, bitkilerin büyümesi ve gelişmesinin durmasına kadar çeşitli derecelerde olabiliyor.

Diğer taraftan uçucu küllerdeki ağır metal ve radyoaktif maddeler yağmurla yıkanarak yeraltı ve yüzey su kaynaklarına geçip bu suyu kullanan insan, bitki ve hayvanların çeşitli doku ve organlarında birikebiliyor. Fabrika ve santrallerin neden olduğu asit yağmurları, yüzlerce mil uzaklıktaki ormanları, gölleri ve araziyi tehdit ediyor.

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği her şeyden önce toprak, su ve havanın kirlenmemesine bağlı. Toprak, hava ve su kirliliği, hangi tarımsal politika uygulanırsa uygulansın tarımsal üretimin, bırakın ilerlemesini bu düzeyini bile koruyamayarak, gerilemesine neden oluyor.